Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

SEB Baltijas Basketbola līga startēs un finišēs Rīgā

SEB Baltijas Basketbola līgas 5.sezonu 27. un 28.septembrī ievadīs Prezidenta kausa izcīņa, bet aprīlī noslēgs četru labāko komandu finālturnīrs, turklāt abi sarīkojumi notiks Rīgā - Dienu informēja BBL mārketinga direktors Jānis Janševics.

Jaundibinātajā Prezidenta kausa izcīņā piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas čempionvienības, kā arī BBL uzvarētāji. Tā kā Lietuvā un BBL pirmo vietu izcīnīja Kauņas Žalgiris, otrā vieta tiks Viļņas Lietuvos rytas.

BBL valdes sēdē apstiprināta arī nākamās sezonas sacensību kārtība. Elites grupā atkal spēlēs desmit komandas - Žalgiris, Lietuvos rytas, ASK Rīga, Barons/LMT, BC Šiauliai, Tallinas Kalev, Tartu Rock, BK Ventspils, Valmiera un Ķēdaiņu Nevežis. Ķēdaiņu vienībai izņēmuma kārtā gadu atļauts spēlēt tās mazajā zālē. Komandas sacentīsies divu apļu turnīrā, pēc tā divas labākās kvalificēsies Final 4. Izslēgšanas spēlēm būs tikai viena kārta - sērijās līdz divām uzvarām sacentīsies 3. un 6., kā arī 4. un 5.vietas ieguvēji.

BBL otrajā grupā spēlēs 16 komandu: 7 no Lietuvas, 5 no Latvijas, 3 no Igaunijas un Noršēpingas Dolphins (Zviedrija). Zviedru klubam uzlikts par pienākumu gādāt, lai tā līdzdalība neradītu finansiālus zaudējumus ne sāncenšiem, ne līgai. Otrās grupas turnīra sistēma tiks apstiprināta papildus, iespējams, ka sacensības tiks sarīkotas divās apakšgrupās. Uzvarētāji iegūs tiesības sērijā ar elites grupas desmito komandu cīnīties par tiesībām 2010.gada sezonā spēlēt labākajā sabiedrībā. Piecas turnīra dalībnieces no Latvijas varēs nosaukt Latvijas Basketbola savienība. Bez pērn spēlējušajām komandām VEF Rīga, Liepājas lauvas un Bumerangs/Gulbene vēlmi startēt Baltijas līgā izteikušas arī Jelgavas Zemgale un Ķeizarmežs.

Nākamsezon netiks rīkota BBL Zvaigžņu spēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi