Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sīpoliņa pēdējo sekunžu metiens nodrošina Liepājas uzvaru pār Valmiera Glass/ViA

Pēdējā sekundē metienu no groza apakšas trāpot Guntim Sīpoliņam, Liepājas komanda otrdien _OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 73:71 (21:19, 16:22, 25:15, 11:15) uzvarēja Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA) vienību.

Liepājas sastāvā 17 punktus iemeta slovēņu spēka uzbrucējs Andražs Kavašs, kamēr Sīpoliņš pievienoja 15 punktus un 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Valmieras komandā ar 28 punktiem izcēlās Jānis Kaufmanis, bet 13 punkti Mārim Ziediņam.

Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu mača sākumu, bet Valmieras komanda pirmā puslaika izskaņā pārņēma iniciatīvu, jo no 21:24 veica 13:0 izrāvienu un ieguva drošu vadību. Pirmo puslaiku Valmiera Glass/ViA noslēdza ar četru punktu handikapu - 41:37. Trešajā ceturtdaļā liepājniekiem izdevās atspēlēties no iedzinējiem un atgūt vadību, tomēr noslēdzošajā ceturksnī Liepājai iestrēga uzbrukums, tai pirmo astoņu minūšu laikā iemetot tikai četrus punktus. Tiesa, valmierieši nekur tālu neatrāvās, bet pēdējā pamatlaika minūte sākās ar neizšķirtu 71:71.

Šāds rezultāts saglabājās līdz pat pēdējām sekundēm, kad Liepāja vien ar trešo metienu pēc kārtas spēja iekarot grozu, no tā apakšas sekmīgam esot Sīpoliņam. Valmieras klubam atbildes gājienam bija tikai 0,3 sekundes, tomēr to pašu izmisuma metienu bloķēja mača galvenais varonis Sīpoliņš.

Liepājnieki decembra pēdējās divās spēlēs izcīnīja uzvaras, bet šajā gadā bija piedzīvoti jau seši zaudējumi pēc kārtas. Pēc otrdienas uzvaras vēju pilsētas basketbolisti pietuvojušies Latvijas komandu labākajam sešiniekam.

Savukārt valmierieši šogad aizvadītajās deviņās spēlēs guvuši četras uzvaras. Vidzemes komanda kopvērtējumā ieņem stabilu 11.vietu, kuru saglabājuši arī pēc otrdienas spēles.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē pirms Ziemassvētkiem uzvaru ar 93:87 svinēja Liepāja.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 22 uzvarām 23 mačos atrodas Ventspils, kamēr tai ar 21 uzvaru 23 spēlēs seko VEF Rīga, trešā ar 19 uzvarām 21 duelī ir Tallinas Kalev/Cramo, bet ceturtā ar 15 panākumiem 23 cīņās ir Ogre. Aiz pirmā četrinieka ar 13 panākumiem 22 mačos ir Tallinas TalTech, sestajā pozīcijā ar 11 uzvarām 22 cīņās ir Raplas Avis Utilitas komanda, bet tālāk desmit uzvarām 21 spēlē ir Tartu Universitāte.

Pirmo astoņnieku ar 11 uzvarām 24 mačos noslēdz Jūrmala/Betsafe, bet tālāk ar desmit uzvarām 23 mačos seko Tallinas Kalev/TLU un Pērnavas Sadam. Septiņas uzvaras 23 mačos guvusi Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola, tālāk ar sešām uzvarām 21 cīņā seko Valga-Valka/Maks&Moorits un Latvijas Universitāte, piecas uzvaras 21 mačā guvusi Liepāja, bet tabulu ar zaudējumiem 21 spēlē noslēdz Jēkabpils/SMScredit.lv,

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb Final Four dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas Kalev/Cramo mājvietā Saku Surhall. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni VEF Rīga. Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas Kalev/Cramo, kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār Tartu Universitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi