Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Slovēniju līdz titulam aizvedušais Dragičs tiek atzīts par EČ vērtīgāko spēlētāju

Par Eiropas čempionāta basketbolā vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Slovēniju līdz titulam aizvedušais Gorans Dragičs, kamēr Latvijas basketbolistiem simboliskajā pieciniekā nav izdevies iekļūt.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Slovēnija finālā svētdien ar rezultātu 93:85 (20:22, 36:25, 15:20, 22:18) pārspēja Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni Serbiju, Dragičam gūstot 35 punktus.

Dragičs deviņās spēlēs vidēji iemeta 22,6 punktus, izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas un veica 5,1 rezultatīvu piespēli.

Bez viņa simboliskajā pieciniekā iekļuva slovēņu talants Luka Dončičs, kurš finālā guva traumu, sudraba medaļas laureātes Serbijas basketbolists Bogdans Bogdanovičs, bronzu izcīnījušais spānis Pau Gasols un krievs Aleksejs Šveds.

Zīmīgi, ka Serbija un Slovēnija bija vienīgās izlases Eiropas čempionātā, kurām Latvija cieta zaudējumus.

Slovēnijas basketbolistiem līdz šim labākais rezultāts Eiropas čempionātos bija 2009.gadā izcīnītā ceturtā vieta. Toreiz pusfinālā ar 92:96 pagarinājumā tika atzīts tieši Serbijas pārākums, bet bronzas mačā ciests sāpīgs zaudējums 56:57 Grieķijai.

Serbi par kontinenta čempioniem kļuvuši trīs reizes - 1995., 1997. un 2001.gadā, tobrīd vēl startējot kā apvienotā Serbija un Melnkalne. Savukārt 2009.gadā tika izcīnīts sudrabs, bet 1999.gadā iegūt bronza. Pērn serbi kļuva par Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioniem, pievienojot vēl vienu sudrabu 2014.gadā FIBA Pasaules kausā izcīnītajam.

Kā vēstīts pirms tam cīņā par bronzu Spānija ar 93:85 (21:13, 24:15, 21:27, 27:30) pārspēja Krieviju, kas apakšgrupu turnīrā vienīgo zaudējumu cieta Latvijai.

Tikmēr Latvijas izlase turnīra atklāšanas mačā ar 82:92 zaudēja Serbijai, kam sekoja piecas uzvaras pēc kārtas, tomēr ceturtdaļfinālā izlase ar 97:103 kapitulēja Slovēnijai. Latvijai neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu, tomēr tāpat piektā vieta ir jaunāko laiku augstākais rezultāts. Nākamā iespēja būs tikai 2021.gadā, jo ar nākamo ciklu Eiropas čempions tiks noskaidrots reizi četros gados.

Latvijai kopš 1993.gada, kad tā atgriezās Eiropas čempionātos, līdz šim labākā bija astotā vieta, kuru tā ieguva 2001. un 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīros. Savukārt 1935.gadā latvieši uzvarēja pirmajā Eiropas čempionātā, pēc tam 1939.gadā izcīnot arī sudraba medaļas.

Eiropas čempionātā basketbolā vistitulētākā komanda ir PSRS, kas par čempioni kļuvusi 14 reižu, bet tālāk ar astoņiem tituliem seko bijusī Dienvidslāvija. Savukārt pa trim zeltiem ir Spānijai un Lietuvai, bet Latvija līdz šim vienīgo reizi kontinenta meistarsacīkstēs triumfējusi pašā pirmajā turnīrā 1935.gadā.

Pirms diviem gadiem pie trešā titula vēsturē tika Spānija, kas finālā ar 80:63 apspēlēja Lietuvu, bet pie bronzas medaļām tika Francijas basketbolisti. Lietuva un Francija šajā čempionātā zaudēja astotdaļfināla cīņās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi