Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Spānijas basketbola izlase pēc uzvaras pār Horvātiju triumfē Eiropas čempionāta apakšgrupā

Spānijas vīriešu basketbola otrdien Rumānijā Eiropas čempionāta mačā ar rezultātu 79:73 (21:20, 17:12, 15:22, 26:19) uzveica Horvātiju un vēl pirms pēdējās kārtas garantēja triumfu C apakšgrupā.

Visa spēle starp grupas līderēm bija saspringta un vēl 22 sekundes pirms beigām Horvātija pietuvojās līdz 71:72, tomēr atlikušajā laikā spāņi sekmīgi uzbruka no soda metienu līnijas.

Uzvarētājiem ar 13 punktiem izcēlās Rikijs Ruvio, pa 12 punktiem sameta Serhio Rodrigess un Fernando Sanemeterio, bet Spānijas lielākās zvaigznes Po Gasola rēķinā bija 11 punkti un desmit bumbas zem groziem.

Tikmēr Horvātijas zvaigzne Dario Šaričs mačā izcēlās ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, kamēr 15 punktus sameta Bojans Bogdanovičs.

Pirms šī mača abas izlases bija cīnījušās bez zaudējumiem, bet tagad kļuvis oficiāli zināms, ka Spānija kopvērtējumā vairs nav apsteidzama un astotdaļfinālā spēlēs ar D apakšgrupas, kurā ir arī Latvija, ceturto labāko vienību.

LETA jau vēstīja, ka vēl vienā C apakšgrupas ceturtās kārtas mačā otrdien Melnkalne ar rezultātu 88:75 (24:17, 25:17, 29:21, 10:20) pārspēja Čehiju.

Melnkalnes basketbolisti pirmajā ceturksnī iekrāja 12 punktu pārsvaru, bet otrajā puslaikā viņu handikaps pārsniedza 20 punktus. Ceturtās ceturtdaļas ievadā melnkalnieši bija ieguvuši pat 28 punktu vadību, atlikušajā laikā ļaujot pretiniekiem tikt pie viegliem punktiem.

Melnkalnes izlases rindās ar 17 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem atzīmējās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Orlando "Magic" spēlētājs Nikola Vučevičs. Tāpat 17 punktus sameta arī Nikola Ivanovičs.

Savukārt Čehijas izlasē ar 13 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Vašingtonas "Wizards" spēlētājs Tomāšs Satoranskis, bet 14 punkti bija Patrikam Audam.

C apakšgrupā tagad maksimāli iespējamās četras uzvaras ir Spānijai, kam ar trim panākumiem seko Horvātija, pie diviem panākumiem četros mačos tikusi Melnkalne, viena uzvara attiecīgi trijās un četrās cīņās ir Ungārijai un Čehijai, bet Rumānija cietusi trīs zaudējumus.

C apakšgrupas četras labākās komandas astotdaļfinālā tiksies ar D apakšgrupas vienībām. Kā vēstīts, Latvijas izlase otrdien svarīgā cīņā ar rezultātu 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:17) pārspēja līdzšinējo D apakšgrupas līderi Krieviju, iegūstot iespēju pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, kas nozīmētu potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām 38 spēlētu minūšu laikā bija Jānis Timma, pa 11 punktiem sameta Rolands Šmits un dueli piezīmju normas dēļ priekšlaicīgi noslēgušais Kristaps Porziņģis, bet desmit punkti bija Mārtiņa Meiera kontā, kurš slimības izlaida iepriekšējo cīņu.

Vēl šajā grupā Serbija bez lielām problēmām ar rezultātu 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13) pieveica Lielbritāniju, sperot soli pretim triumfam grupā.

D apakšgrupā tagad Serbijai, Latvijai un Krievijai ir pa trim uzvarām četrās spēlēs, taču serbiem ir labāka bilance savstarpējos mačos. Tikmēr Turcijai un Beļģijai pa vienai uzvarai, kamēr Lielbritānijai - trīs neveiksmes trijos mačos.

Tikmēr Vācija otrdien ar 61:55 (16:17, 13:12, 14:9, 18:17) pieveica Itāliju un pievienojās Lietuvai Telavivā notiekošā B apakšgrupas turnīra galvgalī.

Mazrezultatīvā cīņā Vācija pēc trešās ceturtdaļas panāca piecu punktu pārsvaru, bet noslēdzošajā periodā pretiniekus tuvāk par diviem punktiem nepielaida un pēdējās minūtēs arī panāca drošu vadību, dažbrīd pārsvaram pat pārsniedzot desmit punktus.

Vāciešiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Atlantas "Hawks" spēlētājs Deniss Šrēders, tomēr viņš pamanījās pieļaut arī sešas kļūdas, kamēr 12 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Johannesam Foigtmanam.

Savukārt Itālijai 15 punktus sameta Ariels Filjojs.

Kā vēstīts, pirms tam Lietuva B apakšgrupas mačā ar rezultātu 94:62 (27:10, 17:20, 28:17, 22:15) sagrāva Ukrainu.

Lietuviešiem ar 22 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Toronto "Raptors" basketbolists Jons Valančūns, kurš čempionāta ievadā demonstrēja nestabilu sniegumu, bet desmit punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Mantam Kalnietim.

Savukārt gandrīz pusi no ukraiņu punktiem jeb 29 iemeta Artjoms Pustovijs, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

B apakšgrupā tagad Lietuva un Vācija izcīnījušas pa trim uzvarām četrās spēlēs, bet divi panākumi ir Itālijai. Vienu uzvaru trijos mačos guvušas Gruzija un Izraēla, bet panākums četros dueļos ir Ukrainai.

Noslēdzošajā kārtā trešdien spēkosies tieši Lietuva ar Vāciju.

Otrdien ceturtās kārtas spēles tiek aizvadītas visās četrās apakšgrupās.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase aizvadīs 10.septembrī, tiekoties ar kādu no C apakšgrupas vienībām.

Kā zināms, Eiropas čempionāta grupu mači otro reizi vēsturē tiek aizvadīti četrās dažādās valstīs, bet nedēļas nogalē visas astotdaļfinālu sasniegušās vienības satiksies Stambulā.

Pirms diviem gadiem par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Spānijas izlases spēlētāji, Vecā kontinenta meistarsacīkstēs triumfējot trešo reizi pēdējos četros turnīros. Tikmēr finālā iepriekšējās divas reizes ir spēlējusi Lietuva, kura 2013.gadā izšķirošajā mačā atzina Francijas izlases pārākumu.

Eiropas čempionāts notiek no 31.augusta līdz 17.septembrim. Pēc šī turnīra Eiropas labākās basketbola komandas turpmāk tiks noskaidrotas vien reizi četros gados.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi