Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Spēle Ventspilī uzdos toni pusfināla sērijai

Izslēgšanas spēlēs traumas un slimības tiek noliktas malā. Latvijas basketbola čempionāta pusfināla sērijas pirmajā mačā Ventspilī laukumā malā būs atlabušais mājinieku galvenais treneris Gašpers Okorns, bet ASK Rīga neizslēdz Šauļos sastiepto potīti ārstējošā Sanda Valtera parādīšanos laukumā. Pērno finālistu divcīņai šogad likme ir mazliet zemāka — uzvarētājs sērijā līdz trim uzvarām nodrošinās vismaz sudraba medaļas un, visticamāk, arī iespēju nākamsezon cīnīties par ULEB kausu.

BK Ventspils divas uzvaras pār rīdziniekiem LBL pamatturnīrā (69:58 un 86:74) eksčempioniem nodrošināja ne tikai psiholoģisko pārsvaru, bet arī sava laukuma priekšrocības. Rīdziniekiem vajadzīga vismaz viena uzvara izbraukumā, un LBL pieredze liecina, ka viesiem vislabākās izredzes pie tās ir tikt tieši pirmajā mačā. Tās palielina arī BK Ventspils sēdēšana bez nopietnu spēļu prakses kopš 2.aprīļa. "Pārbaudes mačā ar Zemgali un ceturtdaļfinālā ar Ventspils augstskolu tomēr bija savādāks basketbols. Taču ar pirmo spēli vajadzētu pietikt, lai īstā garša atgrieztos," domā treneris Agris Galvanovskis. Viņš vadījis komandas treniņus G.Okorna slimības laikā, taču tagad pie darba atkal ķēries slovēņu speciālists. Visi spēlētāji esot veseli. Cik gatavi cīņai — to redzēsim laukumā. Katrā ziņā ventspilniekiem īsti nav kur atkāpties. Ja Latvijas izslēgšanas spēļu sēriju savā laukumā nav izdevies sākt ar uzvaru, parasti nācies piekāpties arī visā sērijā. ASK Rīga spēļu ritms aprīlī bijis teju vai ideāls, gan sagādājot gandarījumu par trešo vietu Baltijā, gan atstājot vietu izsalkumam, jo neizdevās tikt augstāk. Taču tas sagādājis arī veselības problēmas Valteram un Bramletam, kuru nopietnība, protams, netiek atklāta. Vēl vienu sāpīgu mezglu R.Butautam nāksies šķetināt leģionāru limita dēļ. Latvijas čempionātā katrā mačā var piedalīties četri ārzemnieki, bet lietuviešus (teorētiski arī igauņus) par tādiem neuzskata. ASK Rīga ir vienīgā komanda, kas nevar spēlēt ar pilnu sastāvu. Visticamāk, malā tiks atstāts kāds no garā gala spēlētājiem (Senderss vai Pavičs, tiesa, Bramleta trauma var palīdzēt atrisināt šo dilemmu), jo Miladžs un Broils izskatās neaizstājami. Sestdien cīņu sāks otrais pusfinālistu pāris: Barons/LMT — VEF Rīga (plkst.17 sporta namā Daugava). Otrās spēles abiem pāriem paredzētas pirmdien, 5.maijā (attiecīgi plkst.20 Arēnā un plkst.18 Olimpiskajā centrā), trešās — trešdien, 7.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi