Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Štelmahers arī nākamsezon trenēs Kalev/Cramo

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers arī nākamajā sezonā vadīs Tallinas klubu Kalev/Cramo, piektdien vēsta komanda.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Igaunijas spēcīgākais basketbola klubs panācis mutisku vienošanos ar Latvijas izlases galveno treneri Robertu Štelmaheru, kā arī viņa palīgiem Akseli Vairogu un Indreku Reinboku.

Piektdien tapa zināms, ka latvietis nolēmis komandu vadīt arī nākamsezon, lai arī iepriekš kluba ģenerālmenedžeris Ramo Kasks norādīja par Štelmahera vēlmi līgumā iekļaut punktu par iespēju pamest komandu sezonas vidū, ja sekotu labs piedāvājums. Kasks neslēpa, ka komandai šāda iecere neiet pie sirds. Nolīgti arī iepriekšējie Štelmahera palīgi Vairogs un Reinboks.

"Pēc aizvadītās sezonas bija nepadarīta darba sajūta, jo tieši tās izskaņā ieguvām labu spēļu ritmu. Pasaule vēl ilgi ignorēja notikumus sev apkārt, taču mums svarīgi bija parūpēties par saviem tuvajiem," pavasara notikumus atminas speciālists.

Galvenais treneris sarunā ar kluba preses dienestu atklāja, ka mērķi nav mainījušies - jāmēģina iekļūt VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā, kā arī jācīnās par uzvaru Igaunijas-Latvijas apvienotajā čempionātā un Igaunijas čempionātā.

Pēc pagājušās sezonas Tallinas klubs pārtrauca līgumsaistības ar visiem basketbolistiem, tāpēc pirms vasaras beigām priekšā ir gana daudz darba.

"Sastāva veidošanā dodamies uz priekšu soli pa solim. Sākotnēji centīsimies savā paspārnē iegūt labus spēlētāju no Igaunijas, bet atlikušās vietas centīsimies aizpildīt ar leģionāriem," skaidroja speciālists. "Katru komandu, kuru esmu trenējis, cenšos veidot ap vietējiem spēlētājiem, lai palīdzētu tiem augt."

"Pagājušā sezonā ieguva labu priekšstatu par Igaunijas basketbolu, tāpēc prātā jau cirkulē pāris uzvārdi. Soli pa solim centīsimies nokomplektēt labu sastāvu."

Iepriekš jau ziņots, ka Tallinas vienībā nākamsezon nespēlēs viens no tās līderiem Aigars Šķēle, kurš karjeru nolēmis turpināt Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga".

Štelmahers aizvadītajā sezonā komandu vadīja VTB Vienotajā līgā un Igaunijas-Latvijas Basketbola līgā un vietējā čempionātā. Visos turnīros sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ.

VTB čempionātā komanda ar astoņām uzvarām 20 spēlēs turnīra tabulā ieņēma piekto vietu un bija labās pozīcijās, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā. Apvienotajā čempionātā "Kalev"/"Cramo" ieņēma trešo vietu, kas bija labākais rezultāts starp Igaunijas komandām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi