Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Treneris pēc Krievijas iekļūšanas pusfinālā: Spēle brīžiem bija šausmīga

Krievijas basketbola izlase trešdien Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā spēlē brīžiem demonstrējusi "šausmīgu" basketbolu, tomēr spēlētāji mača gaitā spējuši saņemties, izturēt neveiksmīgos brīžus un galu galā pārspēt Grieķiju, tiekot sacensību pusfinālā, pēc cīņas atzina Krievijas izlases galvenais treneris Sergejs Bazarevičs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Krievija svinēja uzvaru pār Grieķiju ar rezultātu 74:69, pēc sešu gadu pārtraukuma atkal tiekot Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālā, kur piektdien spēlēs pret Serbiju.

"Sākām briesmīgi, jo mūsu spēle brīžiem bija "šausmīga". Tomēr komanda spēja izturēt neveiksmīgās epizodes, būt pacietīga un beigās izturēt šī mača spriedzi," pēc preses konferencē klāstīja Bazarevičs.

"Zinājām, ka spēlē būs brīdis, kurā izšķirsies tās liktenis. Bijām tam gatavi, ticējām, ka varam uzvarēt un mums tas izdevās. Spēlējām pacietīgi un beigās ar aizsardzību salauzām pretinieku spēles ritmu," piebilda treneris.

Uzvarētājiem šajā mačā teicams bija līderis Aleksejs Šveds, kurš guva 26 punktus.

"Šveds ir ļoti svarīga komandas sastāvdaļa, taču šodien netrāpīja arī daudz metienus. Tomēr mēs spēlējam kā komanda, tāpēc šodien arī citi spēlētāji nāca viņam talkā, gūstot svarīgus punktus atbildīgos brīžos," piebilda Bazarevičs.

Savukārt Krievijas izlases centrs Timofejs Mozgovs skaidroja, ka spēle bijusi ļoti grūta. "Nospēlējām disciplinēti un beigās uzvarējām," sacīja uzvarētāju spēlētājs Timofejs Mozgovs.

Tikmēr Grieķijas komandas treneris Kosts Miss sūkstījās, ka mača izšķirošajos brīžos viņa vadītā komanda nospēlēja pārāk emocionāli, kas nav nācis par labu.

"Spēles sākums mums bija labs, jo bijām koncentrējušies un labi spēlējām aizsardzībā, bet otrajā puslaikā pazuda aizsardzība, jo pretinieki guva 43 punktus," pēc mača sacīja Grieķijas izlases galvenais treneris Kosts Miss. "Zaudējām cīņā zem groziem, kas pretiniekiem deva iespējas daudz uzbrukt. Slikti realizējām soda metienus, jo šādos sīvos mačos 50% trāpījumu ir ļoti vājš rādītājs. Tāpat kritiskos brīžos vajadzēja nospēlēt mierīgāk."

Viņš norādīja, ka komandā šobrīd ir sajūta, ka tā varēja šajā turnīrā sasniegt krietni vairāk.

Tikmēr Grieķijas izlases spēlētājs Kosts Papanikols neslēpa, ka šis komandai ir smags zaudējums.

"Smags zaudējums, jo sākām labi un aizvadījām labu pirmo puslaiku, kontrolējām spēles gaitu, taču pēc tam pieļāvām vieglas kļūdas, dodot iespēju Krievijai atgriezties cīņā. Pēdējā ceturtdaļā bija iespējas, taču pretinieks izšķirošajos brīžos pieņēma labākus lēmumus un uzvarēja, kamēr mums jādodas mājās," atzina grieķu izlases spēlētājs Kosts Papanikols.

Viņš arī atzina, ka Grieķija turnīru sākusi ne tā kā cerēts, taču pēc tam ar katru spēli savu sniegumu uzlaboja.

Ceturtdien pirmajā pusfinālā tiksies Spānija un Slovēnija, kura otrdien ceturtdaļfinālā pieveica Latvijas izlasi.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienība šajā turnīrā ieņēma piekto vietu, kas ir labākais rezultāts kopš neatkarības atgūšanas.

Latvijai kopš 1993.gada, kad tā atgriezās Eiropas čempionātos, līdz šim labākā bija astotā vieta, kuru tā ieguva 2001. un 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīros. Savukārt 1935.gadā latvieši uzvarēja pirmajā Eiropas čempionātā, pēc tam 1939.gadā izcīnot arī sudraba medaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi