Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Treneris Pitino un CSKA aizsargs De Kolo vēlas atgriezties NBA

Šosezon Grieķijas grandu Atēnu Panathinaikos Opap vadījušais Riks Pitino noraidījis kluba piedāvājumu kļūt par tā prezidentu un galveno treneri, jo speciālists vēlas atgriezties Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), tāpat spēcīgajā līgā plāno atgriezties aizsargs Nando de Kolo.

Pitino aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā ar Atēnu komandu nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, bet vēlāk arī tika kronēts par Grieķijas čempionu. Savukārt nākamo sezonu speciālists vēlas aizvadīt NBA, tāpēc atteica Grieķijas kluba piedāvājumam kļūt par tā prezidentu un galveno treneri. Pats Pitino paudis vēlmi NBA atgriezties kā treneris, spēlētāju konsultants vai padomnieks kādā no vienībām.

Pitino NBA trenēja no 1989. līdz 1989. gadam, kad viņš vadīja Ņujorkas Knicks klubu, kā arī no 1997. līdz 2001. gadam, kad viņa pārraudzībā bija Bostonas Celtics vienība.

Tiesa, ar lielākiem panākumiem speciālists izcēlās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, kur divas reizes kļuvis par čempionu un piecreiz ar savām komandām aizkļuvis līdz finālčetrinieka sacensībām.

Savukārt 2013. gadā Pitino tika uzņemts basketbola Slavas zālē, bet pēcāk viņš iekūlās skandālā, kad pēc izmeklēšanas noskaidrojās, ka Lūivilas universitātei ar slēptiem maksājumiem piesaistīti spēlētāji. Tiesa, trenera loma šajā skandālā netika tieši pierādīta, tomēr viņš no amata tika atlaists.

Tikmēr Maskavas CSKA ilggadējais spēlētājs De Kolo 32 gadu vecumā nolēmis atgriezties NBA, iekļaujot savu vārdu brīvo aģentu tirgū.

"Esmu lūdzis savam aģentam man atrast iespējas uzspēlēt NBA," teica bijušais Eirolīgas spēlētājs. "Mani sagaida jauni pārbaudījumi, un esmu priecīgs par to."

De Kolo iepriekšējos piecus gadus pavadīja CKSA rindās, aizvadītajā sezonā vidēji spēlē izceļoties ar 14,7 gūtiem punktiem, pievienojot 3,4 piespēles, kā arī 45% precizitāti no tālās distances.

Tāpat spēlētājs ar CSKA divreiz triumfēja Eirolīgā un trīsreiz tika iekļauts turnīra pirmajā simboliskajā izlasē, bet vēl divreiz otrajā pieciniekā.

Basketbolists NBA pameta pēc 2013./14.gada sezonas, kuru aizvadīja Toronto Raptors vienībā, kas kļuva par šī gada čempioni. Toronto aizvien pieder tiesības uz De Kolo, un tā var izteikt viņam kvalifikācijas līguma piedāvājumu.

Iepriekš karjerā De Kolo pārstāvēja arī Sanantonio Spurs, bet NBA draftā basketbolistu izvēlējās 2009. gadā ar kopējo 53. numuru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi