Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

U-18 basketbola izlases treneris: Ceru, ka finālā varēsim savu stāstu izstāstīt līdz galam

Latvijas U-18 izlases basketbolistiem karjeras sākums nav bijis viegls, tāpēc Eiropas čempionāta fināla sasniegšana šiem puišiem ir kas īpašs, taču viņi savu stāstu vēlas izstāstīt līdz galam, pēc sestdien gūtās uzvaras klāstīja Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. Sestdien Latvijas U-18 jauniešu basketbola izlase Rīgā Eiropas čempionāta pusfināla spēlē ar izcilu komandas līdera Artūra Žagara sniegumu pārspēja Krievijas vienaudžus, pirmo reizi komandas vēsturē sasniedzot šo sacensību finālu.

"Visiem ceļš ir bijis smags, jau no U-14 laikiem. Bija ļoti daudz brīžu, kuru dēļ arī es varēju te vairs nesēdēt. Varēju izlemt beigt savu karjeru. Katram spēlētājam arī ir savs stāsts. Ceru, ka šodien ir tikai komats, un mēs rītdien varēsim izstāstīt savu stāstu līdz galam," pēc spēles žurnālistiem sacīja treneris.

Latvijas izlase spēli sāka labi, iegūstot deviņu punktu pārsvaru, taču pēc tam nokļuva iedzinējos ar 11 punktiem. Tas gan mājiniekus neapturēja un pēc puslaika viņi zaudēja vairs ar punktu, bet otrajā puslaikā Žagara iedvesmoti, guva uzvaru.

Visockis-Rubenis gan uzsvēra, ka šādās spēlēs uzvar tikai un vienīgi komandā kopā.

"Uzskatu, ka šādas spēles nevar vinnēt viens pats, ir jābūt vairākiem līderiem, kuri padara labākus arī citus. Domāju, ka Hlebovickim, Šteinbergam un Mežulim, kuri nespēlēja, kādā veidā pat bija visgrūtāk, jo viņiem jāiztur spriedze uz soliņa un jādzen džeki uz priekšu," bilda treneris.

"Pašā spēles sākumā bijām gatavi tam, kā viņi (Krievija) spēlēs. Bija arī piešauti grozi, bet nebijām gatavi, ka viņu garie spēlētāji tik daudz metīs tālmetienus. Līdz ar to sāka nestrādāt mūsu pick'n'roll aizsardzība, un Krievijas izlase aizgāja priekšā, ceturtdaļā sametot 28 punktus. Mums bija plāns C - zonas aizsardzība, pret kuru krievu komandas spēlē ļoti slikti. Plāns B bija mainīties pie pick'n'roll aizsardzības. Uzreiz izmēģinājām plānu C, pēc tam miksējām ar plānu B, kas nobremzēja viņu taktiskos gājienus. Atgriezāmies spēlē un bijām agresīvi uzbrukumā," uzvaras atslēgu skaidroja Visockis-Rubenis.

"Pirmajā puslaikā iemetām 42 punktus, kas ir pietiekoši normāli. Mums vajadzēja sakārtot taktiskās lietas aizsardzībā. Jau nesākoties puslaika pārtraukumam, bijām sakārtojuši idejas. Viņu snaiperis [Aleksandrs Jeršovs] beigās neiemeta nevienu tālmetienu. Tāpat ļoti labi spēlētāji nolasīja Ņikitu Mihailovski, kuram visi metieni nāca smagi. Negaidījām, ka Aleksandrs Šaškovs sametīs 24 punktus. Viņiem katrā spēlē bija citādāks sākuma piecinieks. Briesmas varēja nākt no jebkuras puses," norādīja treneris.

"Pirms mača teicu komandai, ka neviens vēl savu labāko spēli nav nospēlējis. Tas darbs, ko Žagars paveic laukumā, ne vienmēr atspoguļojas punktus. To ne vienmēr var redzēt statistikas rādītājos. Viņam nācās uzņemties līdera lomu, viņš to izdarīja. Katram ir sava diena un ērtākais pretinieks," sprieda U-18 izlases vadītājs.

Līdz Eiropas čempionu titulam latviešiem palikusi vairs tikai viena uzvara. Svētdien Arēnā Rīga mājinieki tiksies ar vienaudžiem Serbijas.

"Vēl nezinu, ko komandai teikšu pirms fināla. To iedvesmu sajūtu pirms katras spēles iekšēji. Saklausīšu to un teikšu saviem spēlētājiem," piebilda Visockis-Rubenis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi