Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valdība sieviešu basketbola izlasei piešķir tikai 200 tūkstošus latu

Valdība otrdien Latvijas sieviešu basketbola izlases sagatavošanās posmam Pekinas olimpiskajām spēlēm piešķīra vien 200 tūkstošus latu prasīto 243 577 latu vietā.Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) asi iestājās pret 112 tūkstošu latu piešķiršanu treniņnometnei Tālajos Austrumos, norādot, ka "tas ir par treknu prasīts".

Viņš atbalstīja tikai treniņnometni Latvijā.Savukārt Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Jaunups uzsvēra, ka izlasei treniņnometne austrumos vajadzīga, lai aklimatizētos, bet Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja - ja meitenes austrumos netrenēsies, ir apdraudēta līdzdalība atlases turnīrā, un tad "varbūt nav tālāk vērts spēlēt". 112 tūkstošu latu piešķiršanu atbalstīja ārlietu, finanšu un iekšlietu ministri Māris Riekstiņš, Atis Slakteris un Mareks Segliņš, bet pret bija kultūras ministre Helēna Demakova, jo tādējādi cietīšot kultūras iestādes. Savukārt treniņnometnei Rīgā, kas notiks no 7. līdz 27.jūlijam, paredzēti 53,6 tūkstoši latu.Kopējos izdevumos iekļautas arī apkalpojošā personāla izmaksas un nodokļi, aviobiļešu daļēja apmaksa, izlases treneru komandējumi, medicīniskie un citi izdevumi.Izglītības un zinātnes ministrija norādījusi, ka pirmo reizi Latvijas sporta spēļu vēsturē izlase ir izcīnījusi tiesības piedalīties vasaras olimpiādē.Gatavojot Latvijas Basketbola savienības šā gada budžetu, tajā tika iekļauti izlases gatavošanās un dalības izdevumi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas notika no 2008.gada 9.jūnija līdz 15.jūnijam Madridē, Spānijā. Taču budžetā nebija paredzēti izdevumi izlases dalībai olimpiskajās spēlēs Pekinā, jo nebija zināms kvalifikācijas turnīra iznākums.

Valdība arī piešķīra 4,25 miljonus latu sporta būvju celtniecībai un rekonstrukcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi