Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valters: NBA vasaras līgā kuru katru spēlēšanai neņem

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vasaras līgas nevajadzētu novērtēt par zemu, jo tās pulcē ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu, tādēļ arī Kasparam Bērziņam spēlēšana Amerikā var būtiski palīdzēt turpmākajā profesionālajā karjerā, uzskata basketbola speciālists Valdis Valters.

No Latvijas līdz NBA vasaras līgām ir tikuši tikai daži basketbolisti, kas apliecina pretendentiem izvirzītās augstās prasības, aģentūrai BNS teica Valters. "Tas nav nekāds vieglais ceļš. Kuru katru spēlēšanai NBA vasaras līgā neņem, bet tikai tādus, ar kuriem saista zināmas cerības. Spēlētāja cena tirgū pēc piedalīšanās NBA vasaras līgā noteikti pieaug," paskaidroja Valters.

Augsto līmeni NBA vasaras līgās nodrošina apstāklis, ka klubi komandās piesaista draftā izvēlētos talantus, kā arī dod iespēju tādiem basketbolistiem, kam NBA sezonas laikā bija mazs spēles laiks. "NBA vasaras līga noteikti ir otrs augstākais basketbola līmenis pēc NBA čempionāta," stāstīja Valters, kurš ir "VEF Rīgas" galvenais treneris.

Turklāt Lasvegasā, kur NBA vasaras līgā Bērziņš spēlē Fīniksas "Suns" sastāvā, ir radīti ļoti labi apstākļi, jo vienuviet pulcēts daudz komandu, kas ļauj aizvadīt augsta līmeņa turnīru, klāstīja Valters. Par vienu NBA vasaras līgas mīnusu viņš nosauca izteikti individuālo spēli tajā. Ja basketbolists individuāli nav ļoti spēcīgs, viņa noderība komandas spēlē var palikt neizpaudusies.

Valters nešaubās, ka Bērziņam ir nepieciešamais talants un potenciāls, lai kļūtu par ļoti labu basketbolistu, taču tam jāspēlē ārpus Latvijas. "Jo tālāk viņš [Bērziņš] būs no Rīgas un šīs bezcerības, jo labāk," nešaubās Valters. Viņš sagaida, ka līdz ar spēlēšanu ASV un Spānijā, kur Bērziņam ir parakstīts līgums ar klubu "Fuenlabrada", 23 gadus vecais basketbolists sev izvirzīs augstākus mērķus un apliecinās, ka spēj ļoti daudz ko sasniegt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi