Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

VEF Rīga centīsies iekļūt ULEB Eiropas līgas grupu turnīrā

Pieredzes krāšana būs VEF Rīgas basketbolistu galvenais uzdevums ULEB Eiropas kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs ar Grieķijas klubu Panellinios. Tomēr viesošanās Latvijā grieķiem nebūs viegla pastaiga, sola vefiņa galvenais treneris Valdis Valters. Divcīņas pirmais mačs Arēnā Rīga notiks pirmdien plkst.19.30, un to tiešraidē demonstrēs LTV7.

«Noskaņojums mūsu komandā vienmēr ir kaujiniecisks, taču jāņem vērā abu vienību spēku samērs,» Valdis Valters atzīst, ka Panellinios barjeru pārvarēt būs sarežģīti. «Grieķijas komanda ir ļoti labi nokomplektēta, ļoti spēcīga. Tomēr arī viņiem ir vājās vietas, kuras jācenšas izmantot.»

Treneris uzsver, ka praktiski visi VEF Rīgas basketbolisti pirmo reizi spēlē tik augstā līmenī, tāpēc nav pamata gaidīt kalnu gāšanu. «Protams, cīnīsimies par uzvaru, bet spēles plāns ir sagatavots dažādiem pavērsieniem.» Valters atklāj, ka šajā sezonā Eiropas kausā un Vienotajā līgā svarīgākais ir iegūt starptautisko maču pieredzi.

Viens no mājinieku spēcīgākajiem argumentiem pirmdien būs Latvijas basketbola sezonas agrais sākums. VEF paguvis aizvadīt spēles gan Latvijas, gan Baltijas, gan VTB Vienotās basketbola līgas čempionātos, savukārt pretinieki līdz šim piedalījušies tikai pārbaudes mačos. «Ar Kazaņas Uniks grieķus grūti salīdzināt, jo komandas spēlē atšķirīgi,» Valters neņemas Panellinios un trešdienas pretiniekus Vienotajā līgā likt uz svaru kausiem. «Pretiniekus esam daudz pētījuši - viņi, tāpat kā mēs, spēlē ātru basketbolu.»

Laukumā pietrūks uzbrucēja Gata Jahoviča, kurš trešdien gūtā savainojuma dēļ nespēlēs vismaz mēnesi, taču VEF papildinājis cits Latvijas izlases spēlētājs Artūrs Štālbergs. «Esam priecīgi par katru spēcīgu pašmāju basketbolistu. Artūrs pārsteidzoši ātri ir iejuties komandā,» Valters domā, ka uzbrucējs jau pirmdien komandā varētu spēlēt nozīmīgu lomu. «Jo-projām problēmas ir garajā galā. Ceru no centra spēlētājiem sagaidīt labāku sniegumu nekā līdz šim. Meklējam arī sastāva papildinājumu,» treneris neizslēdz vēl kāda basketbolista parādīšanos komandā.

Atbildes spēle notiks pēc nedēļas Atēnās, un pāra uzvarētājs iekļūs ULEB Eiropas kausa grupu turnīrā, kur startēs arī Latvijas Basket- bola līgas čempionvienība BK Ventspils. Grupu turnīra izloze paredzēta 30.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi