Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

VEF Rīga: Kambala vairs nepiedalīsies nevienā mūsu pārbaudes spēlē

Par dopinga lietošanu diskvalificētais Kaspars Kambala VEF Rīga komandas sastāvā nepiedalīsies nevienā citā spēlē līdz pat diskvalifikācijas beigām, lai neradītu citas diskutablas situācijas, kāda izveidojās pēc tam, kad 29.augustā Kambala vefiņa sastāvā piedalījās pārbaudes spēlē, Dienai pavēstīja kluba preses pārstāve Laila Spaliņa.

"Tas, ka spēlē tika ievēroti plaši populāri basketbola noteikumi un uz to tika pārdotas ieejas biļetes, maču nekādā mērā nepadara par oficiālu," teikts viņas izplatītajā paziņojumā.

Kā uzsvērts paziņojumā, Pasaules antidopinga kodekss nosaka, ka "diskvalificēta persona nevar diskvalifikācijas laikā piedalīties jebkādā veidā sacensībās vai pasākumos (..), ko rīko vai apstiprina parakstītājs vai parakstītāja dalīborganizācija. "Spēli Valmierā ne rīkoja, ne apstiprināja parakstītājs (FIBA), ne dalīborganizācija (Latvijas Basketbola savienība). Šī norma nav plašāk tulkojama, to nav iespējams attiecināt uz klubiem, jo tādas interpretācijas gadījumā tā ir paplašināma arī līdz katra kluba fiziskajiem biedriem. Tas jau būtu absurds, jo rezultātā, piemēram, VEF Rīga biedrs Valdis Valters ar diskvalificēto Kasparu Kambalu nedrīkstētu pat savā starpā uzspēlēt bumbu mājas pagalmā. Jo basketbola noteikumus taču, visticamāk, viņi ievērotu. Kodekss neizslēdz sportista piedalīšanos sportā brīvā laika pavadīšanas nolūkos," norādīts paziņojumā.

"VEF Rīga simtprocentīgi ir pret dopingu, tāpēc mēs atzinīgi vērtējam publiskajā telpā radušos diskusiju, jo saprotam, ka izpratne par šo jautājumu līdz šim Latvijā bijusi nepilnīga."

Jau vēstīts, ka 29.augustā Kambala piedalījās VEF Rīga komandas sastāvā spēlē ar Valmieru, kurā guva 17 punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi