Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

VEF Rīga tuvu līguma parakstīšanai ar gruzīnu basketbolistu Sanikidzi

VEF Rīga sākusi gatavoties jaunajai sezonai, kurā Rīgas klubu visticamāk pārstāvēs arī gruzīnu basketbolists Viktors Sanikidze, trešdien aģentūrai BNS pastāstīja komandas galvenais treneris Valdis Valters.

"Ar Sanikidzi esam ļoti tuvu līguma parakstīšanai, principiāla vienošanās panākta, atliek tikai tehniskas lietas līguma parakstīšanā," sacīja Valters. Gruzīnu basketbolists, kurš pērn spēlēja Tartu "Rock" komandā, būs otrais ārzemnieks pēc Krievijas basketbolista Ivana Ņeļubova, kurš pievienosies "VEF Rīgai".

Sastāva komplektācija aktīvi turpināsies arī turpmāk. Citu leģionāru piesaiste būs atkarīga no tā, vai izdosies vienoties ar vietējiem basketbolistiem.

"Notiek sarunas ar [Ingusu]Bankevicu un [Akseli]Vairogu, un no tā, vai izdosies ar viņiem parakstīt līgumus, būs atkarīga ārzemnieku piesaistīšana. Nebūs viņu, meklēsim ārzemniekus. Garais gals mums ir nokomplektēts, bet vēl vajadzīgs saspēles vadītājs un divi uzbrūkošie aizsargi," norādīja Valters.

Pagaidām komandas treniņos piedalās seši basketbolisti - Edmunds Dukulis, Mārtiņš Gulbis, Ernijs Ansons, Jānis Gailītis, Juris Patmalnieks un Andrejs Šeļakovs. Vairāki spēlētāji (Edgars Jeromanovs, Gatis Jahovičs, Jurijs Aleksejevs un Ronalds Freimanis) ir aizņemti Latvijas izlasē, un pievienosies komandai pēc tam, kad būs no tās brīvi. Nopietnāki treniņi ar lielāku dalībnieku skaitu paredzēti no 11. augusta. Tad lēnām skaidrāks kļūs arī pārbaudes spēļu grafiks.

Nākošajā nedēļā Valters dosies uz Maskavu, kur 10. augustā notiks Atklātās VTB līgas izloze, kurā astoņas komandas, arī "VEF Rīga", tiks salozētas divās grupās. "Pretinieki šajā līgā ir ļoti spēcīgi, tāpēc nekādas vēlmes attiecībā uz izlozi nav, kā liktenis būs lēmis, tā būs labi," uzskata Valters.

Pagaidām nav skaidrības, vai "VEF Rīga" nākamajā sezonā spēlēs Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijā, kurā no Latvijas pieteikušās tās pašas komandas kas pērn, arī par maksātnespējīgu pasludinātais "ASK Rīga".

"Viņi jau var pieteikties visur, kur vēlas, taču ir vairāki nosacījumi, kas jāizpilda - jādzēš parādi, jagarantē nākošās sezonas budžets. Domāju, ka viņiem tas būs grūti izdarāms. Mēs neskumsim, ja BBL Elites divīzijā nespēlēsim, taču "VEF Rīga" nākošajā sezonā būs Rīgas spēcīgākā komanda, un būtu muļķīgi, ja mēs šajā turnīrā nepiedalītos," uzskata Valters.

Bez VTB līgas "VEF Rīga" nākamajā sezonā spēlēs arī ULEB Eiropas līgā, un ir pieteikušies startam LBL čempionātam, kurā komandu pieteikšanās noslēdzas trešdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi