Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Veselības problēmu dēļ Dāvis Bertāns nespēlēs pret Beļģiju

Veselības problēmu dēļ Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns nepiedalīsies Eiropas čempionāta mačā pret Beļģiju, novēroja aģentūra LETA.

Bertāns sestdien neiesildījās kopā ar komandu, bet vēlāk arī netika izsaukts laukumā, līdz ar to mačā nepiedalīsies. Komanda mačam iesildās 11 spēlētāju sastāvā, bet Bertāns atrodas uz rezervistu soliņa ikdienas apģērbā.

Bertāns piektdienas mačā pret Serbiju guva 16 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, taču savainoja pirkstu. Kā vēstīts, latvieši čempionāta pirmajā mačā ar rezultātu 82:92 piekāpās Serbijai.

Šodien Latvijas basketbolisti spēkosies ar sīksto Beļģiju. D apakšgrupas cīņa sāksies plkst.14.15 pēc Latvijas laika un tiešraidē to translēs kanālā TV 3.

Beļģija turnīra pirmajā mačā ar 103:90 pārspēja Lielbritāniju. Zīmīgi, ka beļģi pirmo reizi komandas vēsturē Eiropas čempionāta finālturnīru sāka ar uzvaru.

Tikmēr vēl vienā piektdien aizvadītajā mačā D apakšgrupā Krievija ar 76:73 uzvarēja Turciju.

Pret Beļģijas izlasi Latvija Eiropas čempionātos spēlējusi divas reizes, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm. Neveiksme, turklāt ļoti sāpīga, tika piedzīvota 2013.gada Eiropas čempionātā, kad otrā posma noslēdzošajā mačā Latvija cieta zaudējumu ar 56:60 un tādējādi nesasniedza ceturtdaļfinālu. Savukārt pēc diviem gadiem, kad kontinenta meistarsacīkšu apakšgrupu turnīrs notika arī Rīgā, Latvijas izlase revanšējās ar 78:67. Toreiz Eiropas čempionātā Beļģija ieņēma 13.vietu.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10.septembrī. Pēc tam ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 12. un 13.septembrī, bet pusfināli - 14. un 15.septembrī. Savukārt spēles par vietām notiks 17.septembrī.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalās 11.reizi pēc neatkarības atgūšanas. Iepriekšējās Eiropas meistarsacīkstes pirms diviem gadiem Latvijas izlase noslēdza astotajā vietā, ceturtdaļfinālu sasniedzot pirmoreiz kopš 2001.gada, kad sacensības notika tieši Stambulā, kur komanda aizvadīs apakšgrupu mačus un kur notiks arī izšķirošie mači.

Pēc 2001.gada Latvija piecos Eiropas čempionātos nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

papildināts virsraksts un viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi