Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Zonne: basketbolisti krīzes ietekmi izjutīs pēc sezonas beigām

Ja Latviju kopumā finansiālas likstas ietekmē jau gandrīz gadu, tad profesionālie basketbolisti krīzes ietekmi pa īstam izjutīs tikai pēc sezonas noslēguma, kad beigsies algu izmaksa par iepriekš noslēgtajiem līgumiem, aģentūrai BNS ceturtdien teica valsts vicečempionu "Barons/LMT" prezidents Ivo Zonne.

"Basketbolistiem krīze sākās vakar [trešdien]," paskaidroja Zonne. Viņš nešaubās, ka nākamajā sezonā spēlētāju līgumi būs par krietni mazāku atlīdzību, bet to vēl ne visi ir sapratuši. "Tādu naudu neviens vairs nemaksās," piebilda "Barons/LMT" prezidents.

Zonne uzsvēra, ka "Barons/LMT" ir izpildījis finansiālās saistības pret visiem saviem spēlētājiem, taču vilšanos kluba prezidentam sagādājusi daudzu basketbolistu attieksme. Tieši tās dēļ komandā sezonas gaitā nomainījās vairāk nekā 10 spēlētāju. "Apnika mums tās zvaigznes [Demetri] Aleksanderu un [Giedrju] Gustu ieskaitot, ar kuriem komanda zaudēja Liepājai ar 20 līdz 30 punktu starpību," sacīja "Barons/LMT" prezidents. Tieši sastāva komplektācijas problēmu dēļ Zonne aizvadīto sezonu kopumā uzskata par klubam ļoti neveiksmīgu.

Toties aizvadītā sezona daudziem basketbolistiem bija ļoti pamācoša, jo izrādījās, ka pasolīta lielāka nauda citā klubā nebūt nenozīmē arī saņemtu prāvāku algu, atgādināja Zonne. Ne viens vien spēlētājs apdedzinājies, iekrītot uz solījumiem, un alga viņiem kļuva par teorētisku naudas summu tā vietā, lai par nedaudz mazāku, bet reālu samaksu paliktu spēlēt līdzšinējā klubā.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā pret BK "Ventspils" Zonni "Barons/LMT" spēle iepriecināja un patīkami pārsteidza, jo viņš necerēja, ka pēc tādām sastāva izmaiņām komanda spēs cīņā par zeltu izrādīt pretiniekam tik nopietnu pretestību. Ja finālsērijas izšķirošā spēle Ventspilī pulcēja pilnu arēnu, tas ir abu komandu nopelns, uzsvēra sudraba medaļas guvušā kluba prezidents.

Par šosezon novēroto lielāko problēmu Latvijas basketbola sabiedrībā Zonne nosauca nespēju pienācīgi novērtēt savus talantus. Uzsverot, ka neuzskata tiesāšanu par galveno jautājumu Latvijas basketbolā, Zonne tomēr piebilda, ka pret "Barons/LMT" līderi Armandu Šķēli tiesneši pieļāvuši neattaisnoti rupju un nesportisku attieksmi, kas nebūtu iespējams augstāka līmeņa turnīros. Turklāt skatītāji uz basketbolu nākot, lai redzētu tieši tādus basketbolistus kā Šķēle, kurš ir viens no labākajiem spēlētājiem Baltijā, bet tiesneši pieļauj, ka viņu vienkārši traumē.

Šķēle trešdien lielāko daļu spēles uz rezervistu soliņa pavadīja ne jau tādēļ, ka būtu sakašķējies ar kluba vadību vai treneri, bet gan gūtās cirkšņa traumas dēļ, norādīja Zonne. Pēc viņa teiktā, Latvijā basketbola tiesneši nespējot vadīt spēli, redzot tikai spēlētāju numurus, bet gan viņu acu priekšā ir tas, ar kādu mašīnu basketbolists brauc vai cik viņš pelna.

Par "Barons/LMT" nākamo sezonu Zonne vēl nedomā, sakot, ka vajag atpūsties un saprast, kas notiek. Viņš atzina, ka pašlaik kalt kādus plānus nākotnei nemaz nav iespējams, jo neviens nespēj pateikt, kas nākamajā sezonā notiks ar Baltijas basketbola līgu (BBL), kāds būs LBL formāts, un kādi būs nosacījumi dalībai Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) un Eiropas basketbola līgu apvienības (ULEB) turnīros.

Ja komandai sezonā piedāvās aizvadīt tikai 20 vai 30 spēles, kādēļ gan apvārdot sponsorus un mēģināt viņiem iestāstīt par turnīru lielo nozīmi, sprieda Zonne. Kluba prezidents uzskata, ka vairāk ko par nākotni varēs spriest pēc divām vai trim nedēļām, bet arī tā ir aptuvena robeža. "Kurš gan pašlaik var pateikt, kas valstī kopumā notiks pēc trim nedēļām," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka trešdien LBL čempionāts beidzās ar BK "Ventspils" uzvaru. Ventspilnieki finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4:3 pieveica "Barons/LMT", izšķirošajā cīņā uzvaru nodrošinot papildlaikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi