Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zvirgzdiņš: Pārbaudes spēlēs riskēt nedrīkst

Veselības problēmas acīmredzot ietekmēs Latvijas dāmu basketbola valstsvienības sastāvu pārbaudes spēlēs ar Baltkrievijas komandu, kas sestdien (plkst.19) un pirmdien (plkst.19.30) risināsies Rīgā, Olimpiskajā centrā. "Ja centīsimies par katru cenu uzvarēt šeit, bēdīgi var klāties Madridē," galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš norādīja, ka galīgais lēmums par sestdien spēlējošo sastāvu tiks pieņemts pēc rīta treniņa.

Gan Latvijas, gan Baltkrievijas komandām šī būs pēdējā pārbaude pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra, kas Madridē sāksies 9.jūnijā. "Anete, abas Ievas, Gunta un Zane," trenera uzskaitījumā šoreiz bija runa nevis par valstsvienības pamatpiecnieku, bet gan par basketbolistēm, kuras dažādu veselības likstu dēļ pēdējā laikā nav trenējušās ar pilnu jaudu. "Jēkabsonei sāp ceļgals un slikti ir tas, ka ārsti īsto vainu pagaidām nav konstatējuši. Arī Kubliņa, Tāre, Baško un Eglīte jūt sekas pēc klubu sezonas. Kad vajadzēs, spēlēs visas, taču nedēļu pirms oficiālā turnīra būtu nepareizi riskēt vēl padziļināt problēmas." Spēlēm ar Baltkrievijas izlasi speciāla gatavošanās nenotiekot. Galvenais mērķis ir pārbaudīt treniņos apgūtās aizsardzības sistēmas un arī pārliecināties, kā kura basketboliste spēj iemācīto likt lietā spēles stresa apstākļos. "Varbūt pat labi, ka nevarēsim izmantot visus trumpjus. Jāmācās uzspiest savu stilu un ar godu izkļūt no ekstremālām situācijām." Treniņus joprojām turpina 14 valstsvienības kandidāšu. Uz Madridi brauks divpadsmit, un treneriem šis ducis jau esot ieskicējies diezgan skaidri. Tomēr tas nenozīmē, ka mači ar baltkrievietēm nevarētu šo sarakstu koriģēt. "Vai nu dabūsim papildu pārliecību, ka mūsu izvēle bijusi pareiza, vai arī kādas meitenes veiksmīgs vai citas neveiksmīgs sniegums liks visu vēlreiz pārdomāt," A.Zvirgzdiņš atstāj vietu nelielai intrigai. Pēc pārbaudes mačos ar puišu komandām redzētā šķiet, ka vistālāk no brauciena uz Madridi pagaidām ir jaunā saspēles vadītāja Baiba Eglīte. Otro mājās atstājamo varētu izšķirt treneru taktiskā gaume. Ja tiks nolemts pastiprināt uzbrucēju līniju, sastāvā varētu palikt gan Dace Cinīte, gan Aija Putniņa, bet lieka būtu vēl viena saspēles vadītāja (Anda Eibele pārbaudēs darbojās vairāk un efektīvāk nekā Elīna Babkina). Savukārt, ja tiks nolemts uz Madridi doties ar trim "pirmajiem numuriem", mājās varētu palikt kāda no minētajām uzbrucējām. Ar Baltkrievijas komandu latvietes līdz šim cīnījušās veiksmīgi (14 spēlēs 11 uzvaru), tiesa, viens no trim zaudējumiem piedzīvots pērn Eiropas čempionāta bronzas mačā (63:72). Citā reizē sirds alktu pēc revanša, bet šoreiz rezultātam patiesi nebūs nozīmes. Galvenais — iztikt bez jaunām veselības likstām un gūt pārliecību, ka principā komanda ir uz pareizā ceļa, kas ved Pekinas virzienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi