Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zvirgzdiņš: Uzvara stiprina pārliecību

Latvijas dāmu valstsvienības vēsturē pirmo uzvaru pār Krievijas izlasi (75:69) FIBA Diamond Ball turnīra pirmajā mačā galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš uztvēra lietišķi: «Pēc uzvaras jūtu pozitīvu stāvojumu komandā. Šādi panākumi nostiprina pārliecību un tā būs vajadzīga gan olimpiskajā turnīrā, gan tālākā nākotnē. Taču šī spēle jau ir vēsture — pēc nedēļas Pekinā jau būs pavisam cits mačs,» telefonsarunā ar Dienu teica Zvirgzdiņš.

Vai iniciatīvas iegūšana pirmajā puslaikā un reālā iespēja uzvarēt neietekmēja pirms mača nosprausto spēles plānu, mudinot visiem spēkiem tiekties pēc uzvaras?

Nē, turējāmies pie iepriekš izstrādātā plāna. Gan aizsardzībā, gan uzbrukumā mums ir varianti, kuras šajā mačā neizmantojām. Bija lietiņas, ko izmantojām tikai epizodiski. Olimpiskā turnīra mačā būs citi akcenti. Tiesa, spēles sižets sagādāja psiholoģisko rēbusu un vienubrīd man prātā iezagās šaubas: vai uzvara šodien būs labākais risinājums? Tomēr, manuprāt, tieši panākumi pār stiprām pretiniecēm paaugstina varēšanas latiņu gan atsevišķām spēlētājām, gan visai komandai, tāpēc nekādas atlaides nepieļāvām.

Vai izdevās īstenot visu, kas bija nosprausts?

Jā, redzējām gan to, kas iet cauri pret Krievijas komandu, gan arī to, kas neiet.

Vai pārāk liela slodze nebija Anetei Jēkabsonei-Žogotai?

Viņa ir pieradusi spēlēt vairāk par 30 minūtēm, bet šodien 34 punktus sakrāja 28 minūtēs. Principā, būtu bijis vēl mazāk, taču pēc kritiena neriskēju laist laukumā atpakaļ Ievu Tāri, kura pati gan bija gatava spēlēt. Vispār Anete labi jūtas tieši smagā darba režīmā, tāpēc visam jābūt kārtībā.

Vai viņas 5/5 trīspunktniekos nerada bažas par pāragri sasniegtu sportiskās formas smaili?

Maskavā viņai bija šādu veiksmīgu spēļu sērija ilgā laika posmā — tas ir meistarības rādītājs. Protams, spēle spēlei nelīdzinās, tomēr lielām bažām nav pamata.

Ko jaunu izdevās saskatīt pretinieču spēlē?

Pazīstamus vaibstus gan individuālajās darbībās, gan kombinācijās. Domāju, ka pēc šodienas mača viņiem būs skarbas iekšējās sarunas un Pekinā arī Krievijas izlase spēlēs savādāk. Iespējams, daudz akcentētāk virzīs uzbrukums caur centriem. Tamanes un Kubliņas piecas piezīmes varētu mudināt viņas to darīt. Mani gan šajā sakarā iepriecēja Brumermanes veiksmīgā iesaistīšanās.

Kādu stratēģiju izraudzīsieties svētdienas mačā ar ASV izlasi?

Precīzi vēl nenoformulēšu. Acīmredzot līdzīgu, kā šodien — cīnīsimies nopietni, domās katru ceturtdaļu sākot ar rezultātu 0:0. Varbūt tikai bez lieka riska atsevišķās spēles epizodēs. Mačs ar Krieviju parādīja arī tālāko rezervistu problēmas un, tā kā negribas pieļaut krasus lūzumus spēles gaitā, līderēm vajadzēs uzņemties lielāku slodzi. Bet pārslodzi nepieļausim.

Svētdien grupas turnīra otrajā mačā latvietes tiksies ar ASV izlasi. Spēles sākums plkst.14.30 pēc Rīgas laika, Eurosport 2 tiešraide pieteikta no plkst.15. Pirmdien Latvijas komanda atpūtīsies, bet otrdien paredzēta finālspēle par 1., 3. vai 5.vietu (otrajā grupā: Austrālija, Ķīna, Mali).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi