Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Celtnieka handbolisti no Latvijas čempionu troņa gāž Tenax komandu

Rīgas Celtnieka handbolisti svētdien tika kronēti par SynotTip Latvijas vīriešu virslīgas čempioniem.

Finālsērijas trešajā spēlē rīdzinieki ar 30:28 (14:13) viesos pārspēja Dobeles Tenax komandu, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Pirmajā mačā Rīgas komanda viesos uzvarēja ar 31:30, bet otrajā mačā, kas risinājās pirms divām nedēļām, Celtnieks jau savā laukumā triumfēja ar 25:22.

Tenax un Celtnieks komandu handbolisti finālā tiekas trešo gadu pēc kārtas. Abās iepriekšējās fināla sērijās Dobeles komanda izjuta gana nopietnu rīdzinieku pretestību, tomēr izcīnīja uzvaru ar 3-0.

Šajā sezonā abas finālu dalībnieces tikušās vairākas reizes - virslīgas čempionāta ietvaros četrās spēlēs četras uzvaras izcīnīja Tenax vienība, bet Celtnieks vienīgo panākumu pirms sezonas triumfēja Rīgas čempionāta finālā.

Pirms fināla abas komandas savās pusfināla sērijās izcīnīja uzvaras ar rezultātu 2-0. Dobelnieki diezgan pārliecinoši tika galā ar Ogre/Miandum vienību, bet Celtnieks aizvadīja daudz saspringtāku sēriiju pret Ludzas Latgols.

Kā vēstīts, Ogre/Miandum bronzas sērijas trešajā spēlē viesos uzvarēja Ludzas Latgols komandu, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Ogrēnieši pamatlaikā cīnījās neizšķirti 21:21 (7:9), bet pēcspēles metienu sērijā uzvarēja ar 6:5.

Latgols un Ogre/Miandum gan Latvijas čempionāta pirmo, gan otro posmu noslēdza, attiecīgi, trešajā un ceturtajā pozīcijā, bet vēlāk veiksmīgi pārvarēja arī ceturtdaļfinālu. Ludzānieši divu spēļu summā salīdzinoši viegli ar 70:53 pārspēja ASK/LSPA, savukārt ogrēnieši krietni sīvākā cīņā ar 48:47 tika galā ar Jūrmalas Sportu.

Līdz izslēgšanas spēlēm abas komandas šosezon tikās četras reizes un trijos gadījumos uzvarējuši Ludzas handbolisti. Zīmīgi, ka visi trīs panākumi gūti Latvijas čempionāta spēlēs, bet ogrēnieši pie vienīgā panākuma savstarpējās cīņās tika LHF kausa izcīņas finālā, kas turklāt notika Ludzā.

LETA jau ziņoja, ka pamatturnīrā uzvarēja valsts čempione Dobeles Tenax, bet otrā palika Rīgas Celtnieks komanda, abām uzreiz iekļūstot pusfinālā, kamēr 3.-6.vietu ieguvējām bija jāsacenšas ceturtdaļfinālā.

Pamatturnīrā vispirms komandas izspēlēja divu apļu turnīru, bet pēc tam tika sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz aizvadīja divus apļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi