Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lattelecom Rīgas maratonā startēs vairāk nekā 30 000 dalībnieku

Lattelecom Rīgas maratonā šogad startēs vairāk nekā 30 000 dalībnieku, kas ir par dažiem tūkstošiem vairāk nekā pērn, piektdien preses konferencē informēja maratona vadītājs Aigars Nords.

Rīgas maratons norisināsies jau 26.reizi, bet paredzams, ka tajā startēs skrējēji no 65 pasaules valstīm. Sestdien pasākuma laikā notiks dažādas aktivitātes bērniem, bet svētdien norisināsies skrējieni sešu, desmit, pusmaratona un maratona distancēs. Pērn Rīgas maratons pulcēja 26 000 dalībnieku no 69 pasaules valstīm.

"Pašlaik dalībai Rīgas maratonā ir pieteikušies vairāk nekā 30 000 dalībnieku no 65 valstīm. Šogad maratons būs olimpiskajā zīmē. Sekosim līdzi, vai Valērijam Žolnerovičam izdosies pārspēt Latvijas rekordu pusmaratonā. Tāpat būs intriga, vai Jeļenai Prokopčukai piekto gadu pēc kārtas izdosies kļūt par pusmaratona čempioni. Savukārt Anita Kažemāka un Jānis Višķers maratonā mēģinās sasniegt olimpisko normatīvu," atklāja Nords. "Maratonā un pusmaratonā kopumā pieteikušies aptuveni 6000 dalībnieku, kamēr desmit kilometru distancē tie ir vairāk nekā 6000, bet divtik vairāk ir sešu kilometru distancē."

"Tāpat kā Rīga, arī maratons nekad nebūs gatavs. Augot dalībnieku skaitam, domāsim par trases konfigurāciju. Tā kā šogad būs arī ģimeņu skrējiens, daļa no dalībniekiem, kuri būtu skrējuši sešu kilometru distanci, skries tajā. Nekas nav akmenī iecirsts, tomēr patlaban esam atraduši optimālo variantu," norādīja Nords.

Prokopčuka, kura gatavojas Riodežaneiro olimpisko spēļu maratonam, piebilda, ka Rīgas pusmaratons viņai vairāk būšot kā treniņš. "Pa īstam sagatavošanās sāksies tikai divus mēnešus pirms maratona. Tagad esmu atjaunošanas periodā un nevaru atļauties smagi trenēties, lai ļoti ātri skrietu pusmaratonu."

"Ja Anita [Kažemāka] mēģinās izpildīt olimpisko normatīvu, tad Jeļenai [Prokopčukai] un Valērijam [Žolnerovičam] tas būs tikai kā treniņš. Visvairāk jutīšu līdzi Anitai. Ceru, viņai izdosies sasniegt normatīvu, līdz kam iepriekš pietrūka tikai piecas sekundes. Patīkami, ka tik daudz skrējēju pretendē uz dalību olimpiskajās spēlēs. Tas nozīmē, ka maratons attīstās un paliek arvien vairāk profesionālu sportistu," pauda skrējēju treneris Aleksandrs Prokopčuks.

Tiesa, Žolnerovičs norādīja, ka viņš svētdien pusmaratonā centīsies skriet ātrāk par savu personisko rekordu.

Savukārt Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis uzsvēra, ka esot panākta vienošanās ar Ņujorkas maratonu, un pēc svētdien sacensībām labākās komandas varēs piedalīties izlozē un iegūt iespēju startēt šīs ASV pilsētas maratonā.

"Šobrīd Lattelecom televīzijā ir atsevišķs kanāls maratonam. Sacensību dienā būs divas tiešraides - viena no tām būs no trases, kur varēs sekot līdz elites skrējējiem. Šogad esam uzlabojušu reģistrācijas sistēmu, un uzreiz pēc finiša dalībnieki varēs saņemt savu rezultātu. Ir arī speciāli skrējienam izstrādāta aplikācija, kuru var lejuplādēt viedierīcēs. Tāpat esam izveidojuši interneta vietni uzmundrini.lv, kur iespējams uzmundrināt savu favorītu," izteicās Gulbis.

Rīgas maratona elites skrējēju menedžeris Volters Ebmejrs tikmēr atklāja, ka uz Latvijas galvaspilsētu izdevies atvest sešas dalībnieces no Īrijas, Etiopijas un Kenijas, kā arī 12 vīriešu skrējējus no Portugāles, Eritrejas, Kenijas un Etiopijas. "Diemžēl vīzu problēmu dēļ neieradās Ugandas un Tanzānijas skrējēji."

Kopā ar ārzemju sportistiem Latvijas vadošie skrējēji Rīgas maratonā cīnīsies par daļu no 45 000 eiro lielā balvu fonda. Turklāt atsevišķs 19 000 eiro balvu fonds izdalīts tieši Latvijas maratonistu atbalstam.

Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Bronzas kvalifikācijas zīmi (Bronze Label). Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Iepriekš tas nesa Nordea vārdu, taču trešo gadu maratona ģenerālsponsors ir Lattelecom, kas kopš 2008.gada bija pasākuma stratēģiskais partneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi