Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas gada balvas sportā favorīti bukmeikeru vērtējumā – Briedis un Sevastova

21. decembrī tiks paziņoti Latvijas gada balvas sportā laureāti, un izvirzīto nominantu vidū sporta totalizators Betsafe par saviem favorītiem izvirza bokseri Mairi Briedi un tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Vīriešu konkurencē gada sportista balvai izvirzīti pieci kandidāti, no kuriem trīs pārstāv ziemas sporta veidus, savukārt nav neviena komandu sporta spēļu pārstāvja. Nav neviena basketbolista, neviena hokejista no PČ ceturtdaļfinālu sasniegušās izlases, kā arī neviena futbolista.

Gada balva sportā vienmēr bijis subjektīvs pasākums, un žūrijai vienmēr bijušas grūtas dienas. Arī šoreiz ir jāizvērtē sportistu paveiktais dažādos kritērijos un kategorijās, salīdzinot, piemēram, šogad trīs cīņas aizvadījušā Maira Brieža paveikto ar gandrīz visa gada garumā motokrosa trasē startējušo Paulu Jonasu. Kopā ar viņiem uz gada sportista balvu pretendē arī Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Oskars Melbārdis un olimpiādē ceturtās vietas ieguvušie Martins Dukurs un Haralds Silovs.

Bukmeikeru vērtējumā izteikts favorīts uz uzvaru ir Briedis, kurš tieši šogad piedzīvoja savu pirmo zaudējumu profesionālajā boksera karjerā. Taču tieši janvārī aizvadītā cīņa pret Oleksandru Usiku ir Brieža lielākais pluss šogad – viņi sarīkoja krāšņu boksa izrādi par divām pasaules čempionu jostām, kurā Briedim līdz uzvarai pret titulēto Usiku pietrūka tikai nedaudz. Jūlijā Briedis aizvadīja nepārliecinošu cīņu pret francūzi Delorjē, bet novembrī paveica savu uzdevumu un ar uzvaru pār Noelu Gevoru iekļuva Supersērijas pusfinālā.

Iespēju, ka Briedis pirmoreiz savā spožajā karjerā kļūs par Latvijas gada sportistu, sporta totalizatorā Betsafe novērtēta ar koeficientu 1.30. Latvijas sabiedrībā ļoti augstu tiek vērtētas olimpiskās medaļas un jāņem vērā arī bobsleja popularitāte, tādēļ Melbārža uzvaras koeficients noteikts kā 3.00. Visiem pārējiem balvas pretendentiem koeficienti ir krietni augstāki – Dukuram un MX2 pasaules vicečempionam Jonasam uzvaras koeficients ir 25.00, kamēr Silovam tas ir 45.00.

Sieviešu konkurencē arī šogad par galveno favorīti tiek uzskatīta tenisa sabiedrības pārstāve. Pirms gada šo balvu ieguva Aļona Ostapenko, tiekot atalgota par savu izcilo French Open panākumu, bet šogad viņai Latvijas pirmās raketes godu ar stabilu sniegumu atņēmusi Anastasija Sevastova, kuras pirmo uzvaru šīs balvas pasniegšanas vēsturē Betsafe vērtē ar koeficientu 1.40.

Par Sevastovas nopietnāko konkurenti tiek uzskatīta svarcēlāja Rebeka Koha, šogad par Eiropas čempioni kļuvusī sportiste, kura arī ieguva bronzu pasaules čempionātā. Arī viņai savā vēl īsajā, bet jau panākumiem pilnajā karjerā nav izdevies iegūt Latvijas gada sportistes titulu, un iespēja, ka tas izdosies šogad, novērtēta ar koeficientu 3.00. Ostapenko izredzēm piešķirts koeficients 10.00, bet Inesei Tarvidai un Tīnai Graudiņai izredzes uz titulu tiek vērtētas praktiski minimālas (koeficients 50.00).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi