Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Stirnu buks priekšpēdējā sezonas posmā atgriežas dzimtajās mājās - Tukuma novadā

Nākamo sestdien, 14. septembrī, Tukuma novada Sveikuļu mežā notiks taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sezonas priekšpēdējais 6. posms, kas zīmīgs ar to, ka atgriežas savās dzimtajās mājās netālu no galvaspilsētas. Trases vedīs cauri Tukuma novada mežu pauguriem un līkločiem - organizatori šo posmu raksturo, kā raupju, tehnisku, vienlaicīgi skaistu un dvēselisku, līdzīgi kā šī posma trašu galveno plānotāju - Gintu Konošonoku.

Dalībniekiem sagatavotas dažāda garuma un grūtības pakāpes distances, sākot no īsām un vieglākām distancēm līdz garākām un sarežģītākām, kas piemērotas pat visprasmīgākajiem skrējējiem. Rimants Liepiņš, pasākuma galvenais organizators, stāsta, ka šī pasākuma mērķis, tāpat kā vienmēr, ir nodrošināt, ka ikviens, neatkarīgi no vecuma un pieredzes līmeņa, var atrast saviem spēkiem un vēlmēm piemērotu distanci un atgādina, ka visvarenākais Lūsis reiz ir sācis ar Vāveres distanci - kāds izvēlas kāpināt tempu, cits attālumu, trešais abus divus, bet ceturtais nolemj bez steigas baudīt dabu.

Kā ierasts, pasākums tiek atklāts ar ENEFIT pārgājiena distanču dalībniekiem, kas piemērots tiem, kuri vēlas nesteidzīgi izbaudīt apkārtnes skaistumu. 11:00 startēs mazākie GARDU MUTI Susuri, kam sekos garākās GARMIN Lūsis un VENDEN Stirnu buks distances, 12:00 trasē dosies 6km distances Vāvere dalībnieki, kam sekos KARTE VESELĪBA Zaķis skrējēji, un startu sarakstu noslēgs LATVIJAS VALSTS MEŽI skolēnu čempionāta skrējiens, pulksten 14:00. Noslēgumā, ap pulksten 17:00 apbalvošana, pēc kuras sekos jau ierastā momentloterija apmeklētājiem, kas klātesoši.

Sveikuļu Meža posms tapis, pateicoties Tukuma novada domes izpilddirektora Ivara Liepiņa bērnu dienu atmiņām, ieklīstot burvīgajā Sēmes apkaimes mežu masīvā, kā arī Tukuma Enduro motociklistu saimei, kas dalībniekus mudina izbaudīt enduro trases līkločus. Trases vedīs cauri arī atpūtas kompleksa ‘Sveikuļi’ ziemas distanču slēpošanas trasēm, izvedot cauri dendroloģiskajam parkam ‘Vāgneris’ un Jumpravas ezeram uz finišu episkajā Sveikuļkalnā!

Taku skriešanas un pārgājienu seriāls Stirnu buks ir piemērots ikvienam, kas vēlas aktīvi pavadīt laiku dabā un doties septiņu posmu ekskursijā apkārt Latvijai, neatkarīgi no pieredzes - iesācējs, pieredzējis skrējējs vai vienkārši meklē iespēju pavadīt dienu svaigā gaisā. Arī ģimenes tiek laipni aicinātas piedalīties, jo pieejamie distanču garumi un grūtības pakāpes nodrošina iespēju atrast piemērotu piedzīvojumu katram dalībniekam.

Reģistrācija Sveikuļu Meža Stirnu bukam stirnubuks.lv mājaslapā atvērta līdz 12. septembra 12:00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi