Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Afanasijs Kuzmins tomēr varēs startēt savās astotajās olimpiskajās spēlēs

Starptautiskā Šaušanas federācija (ISSF) piešķīrusi Latvijai wild-card startam Pekinas olimpiskajās spēlēs ātršaušanā ar pistoli 25 m distancē. Līdz ar to startam olimpiskajā Pekinā varēs gatavoties leģendārais šāvējs Afanasijs Kuzmins (61), jo tā ir tieši viņa disciplīna, Dienai apstiprināja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sporta un zinātnes nodaļas vadītāja Marita Vilciņa. Kuzminam šīs būs astotās olimpiskās spēles.

"Starptautiskā Šaušanas federācija atsūtīja piedāvājumu, ka tā var piešķirt Latvijai vienu vietu ātršaušanā ar pistoli 25 m distancē, kas ir tieši Kuzmina disciplīna," teica Vilciņa.

Kā zināms, iepriekš Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Šaušanas federācija lūdza Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) piešķirt wild-card Kuzminam un stenda šāvējam Borisam Timofejevam, taču lūgums netika pieņemts. Vilciņa pēkšņo pavērsienu skaidro ar to, ka acīmredzot kādas citas nacionālās šaušanas federācijas nav izmantojušas visas piešķirtās kvotas un tādējādi ISSF varēja piešķirt papildu ielūgumus.

"Latvijas Olimpiskajai komitejai un Latvijas Šaušanas federācijai bija jāapstiprina, ka šo vietu pieņemam, un tas ir izdarīts," teica Vilciņa.

Kuzmins pašlaik atrodas olimpiskajā Pekinā, kur notiek Pasaules kausa izcīņas sacensības. Sportists jau tur saņēmis ziņas par piešķirto wild-card un sazinājies ar LOK.

Kuzmina olimpiskā debija notika 1976.gadā Monreālā. 1992.gada olimpiskajās spēlēs Seulā viņš kļuva par čempionu, bet 1992.gadā Barselonā - sudraba godalgu. Ja PSRS nebūtu boikotējušas 1984.gada spēles Losandželosā, visticamāk, Pekina būtu viņa devītais olimpiskais starts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi