Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aktīvisti mudina SOK nerīkot 2022.gada ziemas olimpiskās spēles Pekinā

Vairāk nekā 160 cilvēktiesību aizsardzības organizāciju kopīgā vēstulē Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) priekšsēdētājam mudinājušas komiteju pārskatīt lēmumu par 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu Pekinai, ņemot vērā situāciju Ķīnā cilvēktiesību jomā.

Ķīna pēdējā laikā pakļauta arvien liekākam starptautiskam nopēlumam saistībā ar tās politiku pret uiguriem Siņdzjanā un jauno drošības likumu Honkongā.

"SOK ir jāatzīst, ka olimpiskajam garam un olimpisko spēļu reputācijai tiks nodarīts vēl lielāks kaitējums, ja vienkārši tiks ignorēta arvien smagākā cilvēktiesību krīze visos reģionos, kas atrodas Ķīnas kontrolē," teikts vēstulē.

Pateicoties prestižam, kas iegūts ar 2008.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, Ķīnas valdība savā politikā kļuvusi drošāka, arī ar programmām, kas vērstas pret Siņdzjanas uiguriem un citām etniskajām minoritātēm, teikts vēstulē.

Vēstuli parakstījušas uiguru, tibetiešu, mongoļu un Honkongas cilvēktiesību organizācijas, kas ir bāzētas Āzijā, Eiropā, Ziemeļamerikā, Āfrikā un Austrālijā.

Pagājušajā mēnesī viena no prominentākajām uiguru tiesību organizācijām - Pasaules Uiguru kongress - vērsās pie SOK ar līdzīgu aicinājumu saistībā ar, kā norādīja organizācija, noziegumiem pret cilvēci, ko Pekina pastrādājusi Siņdzjanā.

SOK atbildēja, ka tā saglabā neitralitāti politiskos jautājumos, un norādīja, ka ir saņēmusi garantijas no Ķīnas varasiestādēm, ka tās respektēs olimpiskās hartas principus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi