Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Apgāšanās nav šķērslis

Šaušalīga apgāšanās un meistarīga atgūšanās - Pasaules kausa izcīņas līderis Martins Dukurs piektdien 3.posma sacensībās Čezānas trasē Itālijā sarūpēja pilnu pārdzīvojumu buķeti. Pēc pirmā brauciena viņš bija septītais, taču otrajā spēja pakāpties uz otro vietu, nostiprinot pozīcijas sezonas ranga galvgalī. Tomass Dukurs divu braucienu summā ieņēma septīto vietu.

Pirmā brauciena pirmo pusi Martins slīdēja godam, taču pirmspēdējā virāžā uzbrauca nedaudz par augstu un apgāzās uz muguras, skeletonu turot rokās uz krūtīm. Par laimi, nepaspēju ne aci nomirkšķināt, kad viņš jau bija atpakaļ uz braucamā un godam sasniedza finišu.

«Kļūdījos, tāpēc arī kritu. Jā, var teikt, ka [virāžā - I.K.] uzbraucu nedaudz par augstu. Taču cēlonis bija ātrāk un kritiens bija tā sekas,» Martins norādīja uz kļūdu vēl dažas sekundes pirms liktenīgās apgāšanās. «Diezgan ilgi šļūcu pa ledu. Atliku skeletonu atpakaļ un braucu tālāk. Labi, ka tas viss notika pirmspēdējā virāžā, nevis ātrāk. Treniņos viss bija kārtībā. Atceros, Turīnas olimpiskajās spēlēs līdzīgi krita kanādietis Peins.» Vai nebija bažas, ka otrais brauciens varētu iet secen? «Nobrāzu muguru, sasitu arī kājas muskuli. Tieši kāja sāka sāpēt arvien vairāk, bet domāju, ka viss būs kārtībā.»

Tobrīd šķita, ka cīņa par labāko sešnieku ir jāaizmirst. Taču Martins pārliecināja par pretējo. «Labi, ka nesalauzu tehniku. Prieks, ka savācos un labi nobraucu.»

Diemžēl otrais brauciens ne tik labs sanāca Tomasam. Pēc pirmā viņu apsteidza tikai trīs kanādieši. «Kopumā esmu gandarīts, taču neapmierina otrais brauciens. Kļūdas zinu, tāpēc saprotu, kā tās labot.» Tomass bija vīlies, uzzinot, ka no piektās vietas šķir divas sekundes simtdaļas.

Brāļi lielu vērību pievērš tam, lai līdz kvalifikācijas beigām janvārī abi būtu ranga labāko desmitniekā. Tad olimpiskajās spēlēs Vankūverā būtu izdevīgākā pirmā starta grupa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

PK 3.posms. Čezāna, Itālija

1.Dž.Montgomerijs 1:55,54 (Kanāda; braucienos 57,62+57,92)

2.M.Dukurs +0,47 (Latvija; 58,10+57,91)

3.Dž.Peins +0,51 (Kanāda; 57,72+58,33)

7.T.Dukurs +0,73 (Latvija; 58,04+58,23)

Startēja 27 dalībnieki.

Kopvērtējums

1.M.Dukurs Latvija 635

2.S.Štīlike Vācija 604

3.F.Rommels Vācija 601

7.T.Dukurs Latvija 488

Nākamie posmi: 11.XII Vinterbergā, 18.XII Altenbergā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi