Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Argentīnas un Dienvidkorejas futbolisti Pasaules kausa astotdaļfinālā

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra B grupas noslēguma tabulā pirmās divas vietas un ceļazīmes uz astotdaļfinālu otrdien izcīnīja Argentīnas un Dienvidkorejas futbola valstsvienības. Argentīnieši ar 2:0 pēdējā kārtā uzvarēja Grieķiju, bet korejieši nosargāja neizšķirtu 2:2 ar Nigēriju. Astotdaļfinālā Argentīnas izlase tiksies ar Meksiku, bet Dienvidkoreja – ar A grupas uzvarētājiem Urugvajas futbolistiem.

B grupas noslēguma tabulā Argentīnai ir 9 punkti, Dienvidkorejai 4, Grieķijai 3, Nigērijai 1 p.

Tā kā Argentīnas futbolisti pirms spēles ar Grieķiju ar vienu kāju jau bija astotdaļfinālā, viņu treneris Djēgo Maradona nomainīja vairāk nekā pusi pamatsastāva salīdzinājumā ar iepriekšējo maču (Lionels Mesi sastāvā gan bija). Dienvidamerikāņiem bija milzīgs teritoriāls pārsvars, taču pirmo reizi grieķu vārtsargam Corvam meistarību nācās demonstrēt tikai pēc 20 minūtēm, kad īsā brīdī viņš atvairīja Aguero un Verona raidījumus. Līdzīgā garā spēle turpinājās līdz pārtraukumam.

Nigērijas un Dienvidkorejas mačā jau 12.minūtē vadībā izdevās izvirzīties āfrikāņiem, kuri bija zaudējuši abas iepriekšējās spēles. Čidi Odia no laukuma sānu līnijas izdarīja piespēli gar vārtiem, un Kalu Uče, apsteidzot korejiešu aizsargu, pamanījās raidīt bumbu vārtos – 1:0.

Šajā brīdī B grupas virtuālajā turnīra tabulā uz otro vietu pārvietojās Grieķija, uz trešo Nigērija, bet Dienvidkoreja noslīdēja uz ceturto. Taču septiņas minūtes pēc brīvsitiena izspēles un slīpa centrējuma viens pie vārtu tālā staba tika atstāts Džunsuns Lī, kurš ar galvu sita bumbu vārtos – 1:1. Korejieši tabulā atguva otro vietu.

Otrā puslaika sākumā pirmo sitienu pa Argentīnas izlases vārtiem beidzot izdarīja grieķi – Samara raidītā bumba aizlidoja līdz ar vārtu stabu. Un tūlīt pēc tam rezultāts mainījās otrā spēlē. Izveidojot “mūri” brīvsitienam, kļūdījās nigēriešu vārtsargs Enjeama, un Čujuns Parks iegrieza bumbu vārtu stūrī – 2:1. Otro reizi turnīrā Nigērijas izlase bija zaudējusi spēles gaitā iegūto vadību.

68.minūtē pilnīgi neiedomājamā veidā no triju metru attāluma tukšos vārtos nespēja trāpīt nigērietis Jakubu. Taču jau minūti vēlāk viņam radās iespēja kļūdu labot, un no 11 metru soda sitiena atzīmes viņš sita nekļūdīgi – 2:2.

Āfrikas valsts pārstāvjus šāds rezultāts joprojām neapmierināja, taču panākt sev labvēlīgu iznākumu viņi tā arī nespēja.

Otrajā mačā grieķi pēc pārtraukuma bija mazliet aktivizējuši spēli un atšķirībā no pirmā puslaika pa reizei arī apdraudēja argentīniešu vārtus. Argentīnieši gan joprojām saglabāja pārsvaru, veidoja bīstamākus uzbrukumus un 77.minūtē pēc stūra sitiena izspēles izvirzījās vadībā. Precīzs bija Demikelisa ļoti spēcīgs sitiens.

Spēles izskaņā Mesi trāpīja pa vārtu stabu, bet uzmainītais veterāns Martins Palermo minūti līdz pamatlaika beigām grieķu vārtsarga atsisto bumbu raidīja vārtos – 2:0.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules kausa izcīņa, B grupa

Nigērija –  Dienvidkoreja 2:2 (1:1)

Vārti: Uče (12.), Jakubu (69. – 11 m) – Džunsuns Lī (38.), Čujuns Parks (49.)
Brīdinājumi: Enjeama, Obasi, Ajila – N.I.Kims
Statistika: sitieni pa vārtiem (vārtos) - 11 (2) : 15 (5), pārkāpumi 20:13, stūra sitieni - 6:7, bumbas kontrole - 59% : 41%

Nigērija: Enjeama, Odia, Šitu, Jobo (Ačijile, 46.), Afolabi, Uče, Etuhu, Ajila, Jakubu (Obinja, 70.), Obasi, Kanu (Martinss, 57.)
Dienvidkoreja: S.R.Žuns, D.R.Ča, J.P.Lī, J.H.Čo, Ž.S.Lī, Ž.V.Kims, S.J.Ki (Dž.S.Kims, 87.), Ž.S.Parks, Č.J.Lī, Č.J.Parks (D.Dž.Kims, 90.), K.H.Jeoms (N.I.Kims, 63.)
Galvenais tiesnesis: Ulegariu Bekverensa (Portugāle)

Grieķija –  Argentīna 0:2 (0:0)
Vārti: Demikelis (77.), Palermo (89.)
Brīdinājumi: Kacuranis - Bolati
Statistika: sitieni pa vārtiem (vārtos) - 7 (3) : 22 (12), pārkāpumi 15:8, stūra sitieni - 1:10, aizmugures 0:2, bumbas kontrole - 33% : 67%

Grieķija: Corvs, Vintra, Mors, Kirgiaks, Torosidis (Pacacoglu, 55.), Ciolis, Papadopuls, Papastatopuls, Samars, Karagunis (Spiropuls, 45.), Kacuranis (Ninis, 54.)
Argentīna: Romero, Demikelis, K.Rodrigess, Burdiso, Bolati, Verons, M.Rodrigess (di Marija, 63.), Otamendi, Mesi, Aguero (Pastore, 77.), Milito (Palermo, 80.)
Galvenais tiesnesis: Ravšans Irmatovs (Uzbekistāna)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi