Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ārmstrongs atspēko Tour de France rīkotāju apvainojumus

Septiņkārtējais pasaules prestižākā velobrauciena ''Tour de France'' uzvarētājs, amerikānis Lenss Ārmstrongs sestdien centies atspēkot sacensību rīkotāju apgalvojumus, ka ar savu atgriešanos viņš varētu radīt jukas, ziņo ārvalstu informācijas aģentūras.''Pēdējo reizi es tiku pārbaudīts, kad septīto reizi uzvarēju [''Tour de France''], un man nekad nav bijis pozitīvs dopinga tests, lai gan pārbaudes bija ļoti rūpīgas,'' aģentūra AFP citē Ārmstrongu, kurš septembrī paziņoja par atgriešanos profesionālajā riteņbraukšanā.

''Jāatzīmē, ka arī neviens no 25 manas komandas braucējiem nav pieķerts dopinga lietošanā.''Žans-Etjēns Amarī, kurš nesen kļuva par ''Tour de France'' rīkotājas, ''Amaury Sport Organisation'' (ASO) vadītāju, intervijā avīzei ''L''Equipe'' bija izteicies, ka ''nevar neteikt, ka Ārmstronga atgriešanās varētu radīt jukas''.''L''Equipe'', kuras īpašnieki saistīti ar ASO, pirms trim gadiem apgalvoja, ka 1999. gadā ņemtās analīzes, uzrādījušas Ārmstronga urīnā aizliegtā asins bagātinātāja EPO pēdas.Tomēr savas karjeras laikā Ārmstrongam nekad nav bijis pozitīvs dopinga tests. Starptautiskās Riteņbraucēju savienības (UCI) noteikts holandiešu izmeklētājs vēlāk viņu attaisnoja šajās apsūdzībās.Tomēr Starptautiskās Antidopinga aģentūras (WADA) prezidents Diks Paunds izteicies ka Ārmstronga attaisnošana bijusi ''dīvaina''.Atgriešanos riteņbraukšanā Ārmstrongs vēlētos sākt ar daudzdienu velobraucienu Austrālijā 2009. gada janvārī vai Kalifornijā februārī ''Astana'' komandas sastāvā. Tās menedžeris ir beļģis Johans Brinēls, kurš kādreiz bija Ārmstronga komandas biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi