Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askētisma cena

Svarcēlāju trenera Eduarda Andruškeviča kļūme, nepagūstot laikus pieteikt Viktora Ščerbatiha nākamo ceļamo svaru, izraisījusi un turpina izraisīt visdažādākās emocijas un versijas. Tai skaitā arī likusi uzmest aci kuplajai palīgu armijai, kas izšķirošos cīņu brīžos aprūpēja Viktora konkurentus no Krievijas un Vācijas. Lielvalstu komandās vienam cilvēkam vis nevajadzēja domāt par cīņas stratēģiju, sekot Viktora spēku atjaunošanas procesam un uzturēt sakarus ar tiesnešiem.

Ko Vācijai un Krievijai darīja daudzi, to Latvijai veica divi - E.Andruškevičs un  fizioterapeits Mareks Osovskis. Aiz "skatuves" viss it kā ritēja gadiem iestrādātajā un panākumus nesušajā stilā, taču pašā svarīgākajā brīdī "mehānisms" noklemēja uz dažām sekundēm, kurām izrādījās olimpiskās zelta medaļas vērtība.

Šis aspekts jau ticis cilāts interneta diskusijās, metot prāvu akmeni Latvijas delegācijas vadītāju virzienā. Sak, ja reiz Viktors bija mūsu galvenā cerība Pekinā, tad visa veida nodrošinājumam pieklājās būt visaugstākajā līmenī. Ieskaitot palīgu skaitu kuluāros.

Loģiski, un šis gadījums būs barga mācība, par ko diemžēl samaksāta pārāk augsta cena. Taču uz notikušo ir vērts palūkoties arī no citas puses. Proti, svarcēlāju minibrigādes sadarbība daudzu gadu garumā jau tikusi noslīpēta līdz pēdējam sīkumam, un jaunu seju parādīšanās olimpiskā starta brīdī šim "mehānismam" varēja būt gan eļļas piliens, gan smilšu sauja. Ja laikus būtu zinājuši, kā viss beigsies, protams, varētu norīkot kādu, lai sēž pie tiesnešu galdiņa. Taču sacensību gaitā allaž rodas nestandarta situācijas, kurās acumirklī noorientēties var tikai tas, kurš ir iekšā šā sporta veida starptautiskajā virtuvē. Bet, izņemot Andruškeviču, tāda nav ne tikai mūsu delegācijā - arī visā Latvijas svarcelšanas sabiedrībā.

Kā daudzos sporta veidos, arī Latvijas svarcelšanā lielu, pat vislielāko, panākumu pamatā ir dažu cilvēku fanātisks darbs, nevis noslīpēta sistēma. Andruškevičs, Ščerbatihs un viņu paši tuvākie palīgi neapšaubāmi bija pelnījuši olimpisko zeltu, taču modernajā sportā vienpatņu panākumiem ir izņēmuma raksturs. Dominē sistemātiska pieeja, ko spilgti apliecina Ķīnas sportistu triumfa gājiens. Kļūme Pekinas svarcēlšanas cīņu arēnas kuluāros to atgādināja ļoti sāpīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi