Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

ASV hokejisti dramatiskā cīņā uzvar Šveici

ASV hokejisti trešdien dramatiskā ceturtdaļfināla cīņā ar 2:0 pārspēja Šveici cīņā par vietu Vankūveras olimpisko spēļu pusfinālā. 

APTAUJA: Kura komanda uzvarēs olimpiskajā hokeja turnīrā?

Līdz pat cīņas galotnei amerikāņiem bija minimāls pārsvars ar 1:0. Lai gan amerikāņi bija krietni aktīvāki un uzbruka divreiz vairāk, šveicieši lieliski aizsargājās. Rezultāts tika atklāts tikai pēdējā perioda ceturtajā minūtē, kad pēc Zaka Parizē metiena Jonass Hillers nespēja tvert ripu ne ar cimdu, nedz pēc tam aizsniegties ar kājsargu. Ripa lēni ieslīdēja vārtu pašā stūrī. 

Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Šveices izlase uzsāka pēdējo izglābšanās mēģinājumu - nomainīja vārtsargu Hilleru pret laukuma sesto spēlētāju. Tomēr vienā no epizodēm pie apmales šveicieši kļūdījās, ripu uztvēra Parizē un ieraidīja tukšos vārtos - 2:0.

Ja neskaita pāris neveiklas epizodes, Hillers kopumā nospēlēja spoži, neskaitāmas reizes glābjot Šveices vārtus pēc ļoti bīstamiem amerikāņu uzbrukumiem un metieniem. Visā spēlē viņš atvairīja 43 no 44 metieniem. 

Jāatzīmē, ka spēles gaitā ripa vēl divas reizes pabija Šveices komandas vārtos, taču šie vārtu guvumi netika ieskaitīti. Otrā perioda pēdējā sekundē amerikāņi izdarīja metienu pa vārtiem, Hillers neveiksmīgi ripu uzsita gaisā, tā trāpīja pa plecu un ielidoja vārtos. Taču vārtus neieskaitīja, jo tieši tobrīd, kad tablo parādīja spēles beigu mirkli, ripa vēl nebija šķērsojusi vārtu līnija. Otrreiz amerikāņi guva vārtus ar noteikumu pārkāpumu.

Pusfinālā ASV hokejisti tiksies ar Čehijas un Somijas pāra uzvarētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi