Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

ATP tenisa rangs: Gulbim pirms Monpeljē kritums, M.Podžum +39 vietas

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, piedzīvojis trīs vietu kritumu un nu atrodams 82.pozīcijā.

Kā zināms, janvārī Gulbis nespēja pārvarēt sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - pirmo kārtu, bezkompromisa cīņā ar 5-7, 6-2, 7-6 (7:5), 3-6, 11-13 piekāpjoties francūzim Žeremī Šardī.

Šonedēļ Latvijas sportists piedalīsies Francijā gaidāmajā Monpeljē "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā viņš spēkosies ar mājinieku talantu Kentēnu Alīsu, kurš ATP rangā ir 171.pozīcijā.

Šo sezonu latvietis sācis ne pārāk veiksmīgi, jo viņš nespēja pārvarēt kvalifikācijas sacensības ATP turnīros Brisbenā un Sidnejā, kā arī piedzīvoja neveiksmi Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Savukārt Latvijas otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā atguvis uzreiz 37 vietas un tagad ieņem 586.pozīciju, bet par piecām pozīcijām pakāpies Miķelis Lībietis, kurš tagad ieņem 685.vietu.

Tikmēr Mārtiņa dvīņubrālis Jānis pakāpies par vienu pozīciju un nu ieņem 1077.vietu, bet rangā atgriezies Artūrs Lazdiņš, kurš ir 1600.pozīcijā, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1777.vietā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā pēc sezonas pirmā "Grand Slam" notikušas nelielas izmaiņas. Vēl joprojām stabilā pirmajā vietā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, kurš nopelnījis gandrīz divas reizes vairāk punktu nekā tuvākie sekotāji. Otrais rangā ir brits Endijs Marejs, kuram seko leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr ceturto vietu ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka, kamēr piektajā vietā atrodas titulētais spānis Rafaels Nadals, kuram nu seko tautietis Davids Ferrers, bet septītais ir japānis Kei Nišikori. Uz astoto pozīciju noslīdējis čehs Tomāšs Berdihs, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz Francijas sportists Žo Vilfrīds Tsonga un viņa tautietis Rišārs Gaskē.

Kā zināms, svētdien Austrālijas atklātā čempionāta finālā Džokovičs ar 6-1, 7-5, 7-6 (7:3) pieveica ar otro numuru izlikto Mareju. Šis serbam bija jau sestais šī turnīra fināls, kurā viņš vēl joprojām palika nepārspēts. Tikmēr Marejs zaudējis visos piecos Austrālijas atklātā čempionāta finālmačos, kuros piedalījies.

Savukārt ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš par divām vietām pakāpies uz 376.pozīciju. Tikmēr 711.vietu saglabājis Miķelis Lībietis, bet dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži zaudējuši trīs vietas un atrodami attiecīgi 812. un 814.pozīcijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi