Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Baltkrievietes netiek vaļā no Krievijas kompleksa

Baltkrievijas basketbolistes olimpiskā turnīra A grupas trešās kārtas spēlē ar Krievijas izlasi (65:71) visai attāli atgādināja to komandu, kas aizvakar salauza Latvijas valstsvienību. Pirmdien neapturētās baltkrievu snaiperes šoreiz lādēja garām grozam no visizdevīgākajām pozīcijām (2p. 17/46, 3p. 6/25). Nebūt ne izcili spēlējušās krievietes otrajā ceturtdaļā ieguva astoņu punktu pārsvaru, kas izrādījās izšķirošs. Otrajā puslaikā tas tika noturēts bez īpašām problēmām un baltkrieviešu akttivizēšanās (63:68 divas minūtes pirms beigām) nāca par vēlu.

"Krievijas izlasi nedrīkst tik tālu atlaist," atzina uzbrucēja Natālija Trafimenka – viena no nedaudzajām baltkrievu basketbolistēm, kas pēc mača piekrita runāt ar presi. Savus un partneru neprecīzos metienus viņa nespēja izskaidrot, tomēr noraidīja aizdomas, ka spēlētājas būtu pārlieku respektējušas pretinieces vai vienkārši pārdegušas.

Treneris Anatolijs Bujaļskis gan nepiekrita audzēknei: "Manuprāt, tas tomēr ir psiholoģiskais komplekss. Pat pirms spēles ar Austrāliju noskaņojums bija mierīgāks."

Baltkrievijas izlases zaudējums situāciju A grupā padarīja skaidrāku. Krievijas izlase ar trim neglītām uzvarām tomēr sasniegusi pirmo mērķi un jau var gatavoties ceturtdaļfinālam. Citām piecām komandām vēl jācīnās un jāuzvar. Arī Latvijai.

Natālija Marčanka guva 16 punktus un bija rezultatīvākā spēlētāja Baltkrievijas izlases rindās. Pa 15 punktiem guva Katarīna Sņicina un Jeļena Lečanka.

Krievijas izlasē labākā ar gūtajiem 13 punktiem bija Marija Stepanova.

Jau vēstīts, ka Baltkrievijas basketbolistes pirmajā spēlē ar 64:83 piekāpās Austrālijai, bet ar 79:57 apspēlēja Latviju. Savukārt Krievijas basketbolistes izcīnīja trešo uzvaru, jo iepriekšējās spēlēs ar 62:57 pieveica Latviju un ar 77:72 uzvarēja Koreju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi