Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Biatlona federācijas valde aizvadīto sezonu novērtē kā ''trīs ar mīnusu''

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) valde otrdien sēdē novērtēja aizvadīto rezultātu ziņā ļoti pieticīgo sezonu kā ''apmierinoši ar mīnusa zīmi'' jeb ''trīs ar mīnusu''.

''Bija objektīvi apstākļi, kādēļ rezultāti bija tik zemi - sportistu slimības, kas vajāja vīriešu izlasi jau kopš sezonas sākuma un tā nedevās pat uz sezonas pēdējo Pasaules kausa (PK) posmu,'' aģentūrai BNS pastāstīja LBF prezidents Jānis Bērziņš. ''Kopējais novērtējums ir apmierinoši ar mīnusa zīmi vai arī pēc piecu ballu sistēmas - trīs ar mīnusu.''

''Tomēr pagājušajai sezonai bija arī savi plusi. Tika izpildīts mērķis, lai Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs varētu startēt ar pilnu komandu - pieciem vīriešiem un četrām sievietēm. Kvotas ir izcīnītas,'' LBF vadītājs uzsvēra.

''Tādas sezonas, kāda Latvijas biatlonam bija 1998. gadā, tuvākajos desmit gados nebūs,'' prognozēja Bērziņš. ''Varbūt vairs nebūs nekad,'' viņš piebilda.

Gatavošanās plāni nākamajai sezonai tiks izstrādāti, kad biatlonisti uzzinās, cik lielu finansējumu saņems olimpiskajā sezonā. ''Ja nebūs naudas, vairāk vajadzēs trenēties pašu mājās - Priekuļos, Madonā. Arī Otepe Igaunijā nav tālu,'' sacīja Bērziņš.

LBF prezidents bija informēts par dažādām spekulācijām presē, funkcionāru vidū par vīriešu izlases trenera Vitālija Urbanoviča nākotni. ''Jā, valdes sēdē šis jautājums tika cilāts, lūdzu piedāvāt alternatīvas, taču tādu nebija. Reāli neviens par tādu atalgojumu šajā darbā strādāt nevēlas.''

Bērziņš tomēr neizslēdza iespēju, ka kāds treneris neturpina darbu.

PK sezonu vīriešu konkurencē ar ieskaites punktiem beidza divi sportisti, turklāt izlases līderis Ilmārs Bricis ierindojās tikai 80.vietā, savukārt 104. bija Kristaps Lībietis. Pieticīgos rezultātus biatlonisti medijos skaidroja ar specifisku Epšteina-Barra vīrusu infekciju, kas sportistus ilgstoši vārdzinājusi.

Sievietēm pagājušās PK sezonas noslēgumā punkti no Latvijas biatlonistēm bija tikai 64.vietu guvušajai Madarai Līdumai. Pērn viņa PK ieskaitē bija 41.vietā, savukārt Gerda Krūmiņa ierindojās 71.vietā.

Arī pasaules čempionātā Pjenčanā Latvijas biatlonisti neiepriecināja ar augstām vietām.

Pirms gada PK sezonas noslēgumā Bricis ieņēma 38.vietu. Viņš 2007./2008.gada sezonā vienīgais Latvijas komandā guva ieskaites punktus, taču tolaik tos katrās sacensībās piešķīra tikai 30 labākajiem. Nule kā noslēgtajā sezonā pie ieskaites punktiem ik reizi tika 40 ātrākie dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi