Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Bobslejā ir visi priekšnoteikumi medaļas izcīnīšanai olimpiskajās spēlēs

Pilots ar dzelzs nerviem, zinošs un prasīgs treneris, kā arī spēcīga stūmēju brigāde — trīs vaļi, uz kuriem balstīta Latvijas bobslejistu pirmā medaļa pasaules čempionātā Leikplesidā. Ekipāžas līderis Jānis Miņins (28) tikai tuvojas bobslejista brieduma gadiem, bet Sandis Prūsis vēl nav apaudzis ar trenera darba rutīnu. Ir pamats cerēt, ka 2010.gada olimpiskajās spēlēs Vankūverā veiksmīgais kopdarbs varētu atšķirt spožu lappusi neatkarīgās Latvijas bobsleja vēsturē.

Pasaules čempionāts Leikplesidā ieskicēja potenciālo favorītu loku gadu pirms olimpiskajām spēlēm Vankūverā un akcentēja starta ieskrējiena nozīmi. "Lēnajiem divplākšņiem bobslejā vairs nav ko darīt," izpētījis sacensību protokolus, secina Latvijas otrās komandas treneris Gatis Gūts. "Paskatieties, kā slīd austrietim Volfgangam Štamperam! Viņam ir supertehnika, taču par medaļām viņš nevar cīnīties tikai tāpēc, ka visas izredzes zaudē starta posmā."

Latvijas galvenās komandas treneris Sandis Prūsis sliecas pārņemt Aleksandra Zubkova un Andrē Langes pieredzi. Proti, krievi un vācieši sezonas laikā atslogo pamatstūmējus, kuri izlaiž dažus Pasaules kausa (PK) izcīņas posmus. Šādam manevram ir savi plusi un mīnusi. Ieguvums ir ekipāžas stūmēju labāka gatavība sezonas visatbildīgākajā startā. Taču startēšana ar rezerves sastāvu mazina iespēju iegūt labu starta numuru sezonas svarīgākajās sacensībās, kurās izloze vairs nenotiek. Ekipāžas pirmajā braucienā startē pēc Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā izcīnītās vietas. Tomēr ir atšķirība — startēt ar pirmo vai desmito numuru.

Jānis Miņins uzsver, ka labprāt atslogotu savus vīrus, taču neesot kur ņemt aizstājējus. "Dreiškens, Melbārdis un Dambis ir krietni pārāki par pārējiem izlases stūmējiem," atzīst Gūts. "Es pat domāju, ka, individuāli iestumjot bobsleja trenažieri, viņi neatpaliktu no pašiem labākajiem pasaules stūmējiem."

Acīmredzams ir Miņina progress sezonas laikā. Visās četrās četrinieku sacensībās Ziemeļamerikā Miņina kvartets bija labāko trijniekā. "Miņka spēj saņemties pašā atbildīgākajā brīdī. Citus uztraukums sasaista, bet viņam tas dod papildu impulsu izdarīt visu vēl labāk. Manuprāt, tas ir pats galvenais iemesls, kāpēc bobslejistiem beidzot ir medaļa pasaules čempionātā," secina viņa bijušais konkurents Gūts. Neatsverams ir arī Sanda Prūša ieguldījums. Vaicāts par tehniskajām niansēm, Miņins godprātīgi ir atzinis, ka labāk skaidrojumu prasīt Prūsim. Viņš visu zinot labāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

aa

Bobslejs

Jānis Miņins svarīgākajos startos

2009.PČ 15 3

2008.PČ 7 7

2007.PČ 12 7

2006.OS 6 10

2005.PČ 19 9

(gads, divnieki, četrinieki; PČ — pasaules čempionāts, OS — olimpiskās spēles)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi