Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Bobsleja sabiedrība apmierināta ar aizvadīto sezonu

Latvijas Bobsleja federācijas vadība, izlases galvenais treneris Sandis Prūsis un bobslejistu atbalstītāji ceturtdien "Volkswagen centrā Rīga" pauda gandarījumu par aizvadīto sezonu, kas novērtēta kā izdevusies, informēja Latvijas Bobsleja federācija (LBF).

Bobsleja federācijas prezidents Jānis Kols pateicās visai Latvijas komandai par padarīto darbu. Neraugoties uz pašlaik visai sarežģīto ekonomisko stāvokli valstī, Kols solīja arī turpmāk atbalstīt šo sporta veidu un bija gandarīts arī par lielāko sponsoru devumu.

Latvijas bobsleja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis atzina, ka beidzot komanda ir labi nodrošināta ar inventāru, kā arī radīti daudz labāki sadzīves apstākļi nekā iepriekšējos gados.

Gandarījumu neslēpa arī bobslejistu atbalstītāju "Volkswagen centra Rīga" vadītājs Agris Staņevičs, jo tieši atpazīstamība bobslejā ļāvusi uzņēmumam saglabāt pieņemamus pārdošanas rezultātus arī šajā ekonomiskajā situācijā, un savu izvēli VW nenožēlojot.

Šosezon Jāņa Miņina pilotētā četrinieka ekipāža uzvarēja Eiropas čempionātā, divreiz mūsējie bija pirmie Pasaules kausa izcīņas posmā, bet PK kopvērtējumā iegūta trešā vieta. Arī turpmāk bobslejisti var rēķināties ar Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atbalstu, jo A komandā iekļauts Miņina četrinieks, B komandā ir vēl pieci bobslejisti un C - divi sportisti.

Nākamajai sezonai bobslejisti, kuriem tagad ir neliela atpūta, sāks gatavoties jau no 12. maija, kad pie Usmas ezera notiks pirmā nopietnā treniņnometne.

Prūsis informēja, ka nesen Milānā Starptautiskajai bobsleja federācijai (FIBT) iesniedzis ieteikumus par izmaiņām tehniskajos noteikumos, lai tādējādi samazinātu dažu bobsleja lielvalstu, jo īpaši Vācijas, ietekmi. Lai aizliegtu bobu regulējamās aizmugurējās asis un vēl precizētu citas nianses, gan būs jālemj FIBT kongresā, kur visu izšķirs balsošana.

Savukārt LBF viceprezidents Zintis Ekmanis pastāstīja par divām jaunajām bobsleja trasēm pasaulē - Vankūveru Kanādā un Paromonovu Krievijā. Vankūverā trase ir nežēlīgi ātra un pat bīstama, ja pat divnieka bobs bez iestumšanas un nesagatavotām slidām sasniedz 144 km/h lielu ātrumu. "Pagaidām trase ir grūti izbraucama, un to testēja trīs izcili piloti - Andrē Lange, Pjērs Luders un Aleksandrs Zubkovs, turklāt krievu sportists piedzīvoja pamatīgu kritienu. Paromonovas trase nav īpaši grūta, taču krieviem vēl turpmākos gadus varētu būt problēmas ar ledus sagatavošanu," sacīja Ekmanis.

Arī Latvijā tiek domāts par bobsleja infrastruktūras uzlabošanu, jo šogad Siguldā jāsāk celt mākslīgo starta estakādi, un tā nākotnē būs krietns atspaids treniņu procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi