Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bokseris Briedis atsācis sadarbību ar savu "otro tēvu" - treneri Čerņigovu

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis atsācis sadarbību ar savu pirmo treneri Vasīliju Čerņigovu, aģentūrai LETA atklāja sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Briedis 15.jūnijā Arēnā Rīga Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) pusfinālā tiksies ar poli Kšištofu Glovacki. Šobrīd pilnā sparā rit boksera treniņnometne, kurā Briedim paredzēti vairāki sparingpartneri.

"Mairim ieplānoti septiņi sparingpartneri, bet varētu būt, ka pievienosies vēl astotais. Šoreiz par sparinga partneriem nevaram sūdzēties, jo ir atbraukuši labi bokseri. Vairums no viņiem gan vēl tikai pie mums brauks," stāstīja Zeps.

Visi sparingpartneri šoreiz ir no ārzemēm. Tāpat nelielas izmaiņas notikušas Brieža treneru kolektīvā.

"Mairis atsācis sadarbību ar savu iepriekšējo treneri Vasīliju Čerņigovu. Jau pavasarī bija pirmās sarunas, Mairis kopā ar treneri Dmitriju Šiholaju aizbrauca uz Maskavu ciemos pie Vasīlija. Šiholajs komandā palicis kā galvenais treneris, bet abi speciālisti saprotas labi un ir sadalījuši lomas. Čerņigovs gan vēlāk uz brīdi atgriezīsies Maskavā, bet cīņas nedēļā viņš būs atpakaļ Latvijā un būs Maira stūrī cīņas laikā," atklāja Zeps.

"Vasīlijs Mairim ir kā otrais tēvs, nav runa tikai par boksu. Viņi kopā ir pavadījuši daudzus gadus. Ja kādam var pierakstīt Maira panākumus, Vasīlijs ir pirmais rindā. Viņš Mairi ir sagatavojis taktiski un tehniski," skaidroja boksera pārstāvis.

Ziemā Čerņigovs intervijā žurnālam Sporta Avīze atklāja, ka, ja abi atsāks sadarbību, ar Mairi ir gatavs strādāt tikai Maskavā.

"Šajā jautājumā panācām kompromisu. Ja Krievijā varētu dabūt labus sparingpartnerus, par to varētu padomāt, bet realitātē nav, pie tam viņiem jābūt kreiļiem. Turklāt vest sparingpartnerus no Eiropas uz Krieviju ir praktiski sarežģīti. Latvijā ir viss zināms, te var aizvadīt visproduktīvāko sagatavošanās posmu, ja laikapstākļi to atļauj. Un tie atļauj," atzīmēja Zeps.

Boksera pārstāvis arī pauda gandarījumu, ka Briedim ilgais starpposms starp cīņām beidzot ļāvis savest kārtībā veselību un rehabilitācijas process ir pilnībā pabeigts.

Šobrīd vēl nav zināms, vai Briedis ar Glovacki pusfinālā dalīs kādu no čempiona jostām. Trīs čempionu jostas pieder ukrainim Oleksandram Usikam, kuram debitējot smagsvaros, tās kļūs vakantas.

"Sarunas starp supersērijas rīkotājiem un boksa organizācijām notiek visu laiku. Jāskatās, kā situāciju mainīs fakts, ka Usiks dabūja traumu un vēl nedebitēs smagsvaros. Jostas jebkurā gadījumā nonāks supersērijā – pirms pusfināliem vai fināla," atklāja Zeps.

Treniņnometne gan nav iztikusi bez starpgadījumiem - no Anglijas ierodoties Brieža sparingpartnerim, taksiste par braucienu, kas maksā aptuveni 20 eiro, sportistam likusi samaksāt 56 eiro.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Briedis novembrī supersērijas ceturtdaļfināla duelī pēc punktiem pārspēja Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans. Latvietis pēc šīs cīņas savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa padomes (WBC) Dimanta jostu.

Tikmēr Glovackis savā ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

Briedis iepriekšējā sezonā abas savas cīņas supersērijā aizvadīja Rīgā, ceturtdaļfinālā pārspējot kubieti Peresu, bet pusfinālā zaudējot nākamajam čempionam Usikam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi