Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Bolts: 200 metros vēlos labot pasaules rekordu

Titulētais Jamaikas sprinteris Useins Bolts pēc svētdien nosargātā olimpiskā čempiona titula 100 metru distancē paziņoja, ka divas reizes garākajā 200 metru skrējienā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs vēlas labot sev piederošo pasaules rekordu.

Jau ziņots, ka 100 metru sacensību finālā Bolts distanci veica 9,81 sekundē, kamēr pēdējo gadu jamaikieša niknākais konkurents Džastins Getlins no ASV bija otrais ar 9,89 sekundēm. Savukārt trešo vietu izcīnīja kanādietis Andrē de Grasse, kurš finālā finišu sasniedza pēc 9,91 sekundes, uzstādot jaunu personisko rekordu.

Finālā skrējienu ļoti labi iesāka Getlins, izvirzoties vadībā, taču distances vidū viņu panāca Bolts, kurš noslēgumā izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru.

"Ne brīdi nešaubījos par sevi, lai gan zināju, ka fināls nebūs viegls. Jau pusfinālā ieguvu vajadzīgo pārliecību un jutos lieliski. Pēc starta mazliet atpaliku, taču pie 50 metru atzīmes sajūtas bija ļoti labas un tobrīd bija skaidrs, ka es viņu (Getlinu) noķeršu," pēc savas septītās olimpiskās zelta medaļas izcīnīšanas sacīja Bolts.

Šobrīd 29 gadus vecais Bolts par olimpisko čempionu 100 metru sprintā kļuva jau trešajā Olimpiādē pēc kārtas, atkārtojot Pekinā un Londonā gūtos panākumus. Viņš kļuva par pirmo sprinteri vēsturē, kurš karaliskajā distancē uzvarējis trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Savukārt Riodežaneiro triumfējot arī 200 metros un 4x100 metru stafetē viņš kļūs par pirmo vieglatlētu, kurš trīs olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spējis uzvarēt trīs dažādās disciplīnās.

Nākamais starts Boltam būs 200 metros un viņš jau ir izvirzījis sev mērķi - labot pasaules rekordu.

"Patiešām gribu jaunu pasaules rekordu, tāpēc šajā distancē netaupīšu spēkus un skriešu cik vien labi un ātri spēju. Svarīgi būs labi atpūsties pēc 200 metru pusfināla. Ja tas izdosies, domāju, ka man ir labas izredzes," solīja Bolts.

Viņam piederošais pasaules rekords 200 metros ir 19,19 sekundes, kuru viņš uzstādīja 2009.gada pasaules čempionātā Berlīnē, kur laboja arī rekordu 100 metros, kas ir 9,58 sekundes.

Pēdējās divās sezonās Boltam bijušas vairākas traumas, taču viņš atzina, ka tas nav sašķobījušas viņa pārliecību.

"Pagājušajā sezonā man ne viss izdevās kā vēlējos, taču šī sezona jau ir labāka, tāpēc mans mērķis ierodoties Riodežaneiro bija trīs zelta medaļu izcīnīšana un tas joprojām nav mainījies," atklāja Bolts.

Viņš arī pateicās skatītājiem par vētraino atbalstu. "No tribīnēm saņēmu pamatīgu enerģijas lādiņu, skatītāji bija lieliski, tāpēc paldies viņiem," piebilda planētas ātrākais skrējējs.

Tikmēr sudraba medaļu ieguvušais Getlins, kuru līdzjutēji izsvilpa, jo viņš savulaik divas reizes tika pieķerts dopinga lietošanā, pēc sacensībām norādīja, ka visi sportisti ir pelnījuši vienādu attieksmi. Neskatoties uz to Getlins bija priecīgs, ka ticis uz goda pjedestāla. "Es biju vecākais šī fināla dalībnieks, tāpēc otrā vieta ir panākums," bilda amerikānis.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro ilgs līdz 21.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi