Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Bolts: Riodežaneiro pavisam noteikti būs manas pēdējās olimpiskās spēles

Pasaules rekordists sprinta distancēs un seškārtējais olimpiskais čempions Useins Bolts no Jamaikas apstiprinājis, ka Riodežaneiro olimpiskās spēles viņam būs pēdējās karjerā, jo viņš neplāno startēt 2020.gada spēlēs Tokijā.

Bolts janvārī izraisīja spekulācijas masu medijos, paziņojot, ka viņa treneris uzskata, ka fiziskie dotumi viņam ļautu startēt arī Tokijā, taču tagad sprinta karalis atklāti norādījis, ka augustā Brazīlijā būs viņa pēdējā Olimpiāde skrējēja karjerā.

Jamaikas sporta zvaigzne intervijā aģentūrai SID norādīja, ka Riodežaneiro viņa mērķis ir trešo reizi pēc kārtas tikt pie trīs zelta medaļām, aizstāvot savus olimpiskā čempiona titulus 100 un 200 metru distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē.

"Riodežaneiro pavisam noteikti būs manas pēdējās olimpiskās spēles, jo startējot vēl četrus gadus man būtu grūti atrast motivāciju, kādu vēlos, jo īpaši, ja Rio izdosies piepildīt savus mērķus," sacīja sprinteris.

"Man lielākais sapnis ir vēlreiz izcīnīt trīs olimpiskos zeltus. Tas šobrīd ir man galvenais mērķis. Savukārt pēc tam manā sarakstā ir 200 metru distanci veikt ātrāk par 19 sekundēm. Arī tas ir viens no maniem mērķiem," sacīja Bolts.

Viņš 2009.gada pasaules čempionātā Berlīnē uzstādīja pasaules rekordu 200 metros, finišējot pēc 19,19 sekundēm. Tāpat Boltam pieder pasaules rekords divas reizes īsākā distancē, kuru viņš turpat Vācijas galvaspilsētā veica 9,58 sekundēs.

Šobrīd 29 gadus vecais Bolts iepriekš bija norādījis, ka sportista karjeru vēlas noslēgt pēc 2017.gada pasaules čempionāta, kas norisināsies Londonā.

Bolts pa trīs olimpiskajām zelta medaļām izcīnīja 2008.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā un četrus gadus vēlāk Londonā. Viņš 11 reizes ir kļuvis arī par pasaules čempionu un divas reizes bijis pasaules vicečempiona godā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi