Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Borodavko treneris Baskins: Cīņai bija jābeidzas pamatlaikā

„Lielākā kļūda bija tā, ka cīņa netika pabeigta jau pamatlaikā. Viņš ieguva pārsvaru, bija aktīvāks un vajadzēja cīnīties vēl agresīvāk, lai cīņu pabeigtu uzreiz. Vācietis vairāk stāvēja, vilcinājās, gaidīja pamatlaika beigas,” pēc Latvijas džudista Jevgēņija Borodavko zaudējuma olimpiskā turnīra astotdaļfinālā sacīja viņa treneris Oļegs Baskins.
„Pēc pamatlaika pretiniekam bija iespēja atvilkt elpu, un tāpēc arī viņam izdevās, godīgi sakot, ļoti labs paņēmiens. Taktika bija tāda, ka rezultātu vajadzēja sasniegt jau pamatlaikā. Kāpēc tas netika izdarīts? Jāprasa viņam pašam. Šī nebija vācieša cīņa, viņš vairāk vārtījās parterī,” laikrakstam Diena norādīja treneris. 

„Nevar arī teikt, ka pirmā cīņa bija pārāk viegla. Zinājām, ka pirmā kārta būs viegla, taču otrajā paredzējām, ka būs jācīnās ar [Izraēlas sportistu] Zeevi, kuram arī vairāk gatavojāmies. Vācieša mērķis bija skaidrs. Visvairāk žēl, ka šis zaudējums nekādi neatspoguļoja cīņas gaitu.”

Kāpēc Žeņam starts nozīmīgākajās sacensībās neizdodas?

Viņš vēl nav pietiekami spēcīgs morāli. Tas ir viņa vājais punkts. Viņš izskatās mierīgs, taču iekšēji viņš ļoti pārdzīvo. Tagad, pēc šī zaudējuma, vispār būs ļoti grūti.

Kāds bija viņa mērķis olimpiskajās spēlēs?

Viņam mērķi bija visaugstākie. Šajos četros gados, kopš pāriešanas uz smagāku svara kategoriju, viņš izcīnījis virkni titulu, uzvarējis vairākus olimpiskos čempionus. Viņam ir teju visu lielāko turnīru medaļas. Taču pasaules čempionātā Japānā starts neizdevās, un arī šeit ne... Bija pamata cerībām uz ļoti labu rezultātu, taču, saprotiet, šeit bez veiksmes nekādi nevar iztikt. Izkrīt pat visspēcīgākie.

Var noprast, ka šajos četros gados viņam nav pamata neko pārmest?

Kaut kādas kļūdas jau atrast var vienmēr. Allaž ir kaut kas, ko uzlabot, ko var izdarīt labāk. Analizēsim neveiksmes iemeslus, jo tiešām ticējām, ka Žeņa ir gatavs cīnīties par medaļu.

Vai pietiks spēka un emociju vēl vienam olimpiskajam ciklam?
Kur tad viņš liksies? Viņam ir tikai 25 gadi. Vēl jāuzlabo psiholoģiskā gatavība. Fiziski un tehniski viņš bija ļoti labi sagatavojies. Līdz 30 gadiem viņš mierīgi var cīnīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi