Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Brāļi Dukuri uz goda pjedestāla pēc Pasaules kausa posma pirmā brauciena

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri ieņem attiecīgi otro un trešo vietu pēc Kēnigsē trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa trešā posma pirmā brauciena.

M.Dukurs sacensības uzsāka jau kā otrais, turklāt pirmo braucienu veica lieliski, to noslēdzot pēc 50,25 sekundēm, kas tobrīd bija jauns trases rekords un ļāva atrasties pirmajā pozīcijā.

Savukārt T.Dukurs trasē devās ceturtais, uzrādot laiku 50,58 sekundes un atpaliekot vien no sava brāļa. Tiesa, uzreiz pēc tam līdera godu pārņēma krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš trasi veica par 0,02 sekundēm ātrāk nekā M.Dukurs.

Otrais brauciens būs plkst.12.15. Sacensības tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Kā zināms, M.Dukurs ir uzvarējis sezonas pirmajos divos posmos, kas notika Altenbergā un Vinterbegā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis pēc diviem posmiem ar 450 punktiem ir M.Dukurs, bet otrais ar 420 punktiem ir Tretjakovs. Trešais ir vācietis Aksels Jungks, kura kontā 402 punkti, bet 360 punktus izcīnījis T.Dukurs, kurš par astoņiem punktiem apsteidz vācieti Kristoferu Grotēru.

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs kļuvis par Pasaules kausa ieguvēju jau sešas sezonas pēc kārtas. Pagājušajā sezonā viņš uzvarēja sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, bet pārējās divas reizes palika otrais. Tāpat viņš trešo reizi karjerā triumfēja pasaules čempionātā.

M.Dukurs uzvarējis pēdējos sešos Eiropas čempionātos.

Tikmēr Tomass Dukurs pērnajā sezonā pirmajos trijos posmos bija otrais aiz sava jaunākā brāļa, bet atlikušajos piecos posmos tikai reizi tika pirmajā trijniekā. Tomēr Pasaules kausa kopvērtējumā viņš trešo reizi pēc kārtas guva otro vietu.

Abi brāļi ir starp pieciem pretendentiem uz šī gada Latvijas labākā sportista balvu, turklāt M.Dukurs savas karjeras laikā to saņēmis jau četras reizes.

Jau vēstīts, ka Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna, turpinot savu lielisko sezonas ievadu, piektdien izcīnīja ceturto vietu turpat notiekošajā Pasaules kausa izcīņas posmā, sasniedzot savu karjeras augstāko rezultātu.

Pēc Jaunā gada sezona turpināsies Ziemeļamerikā ar posmiem Leikpleisidā, Pārksitijā un Vistlerā, tomēr tajos Priedulēna nepiedalīsies, gatavojoties pasaules junioru čempionātam.

Februāra sākumā septītais posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts norisināsies Šveices trasē Sanktmoricā. Turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā, taču noslēdzošais Pasaules kausa posms atgriezīsies Kēnigsē.

Pasaules junioru čempionāts šosezon janvārī būs Vinterbergas trasē. Eiropas kausa izcīņas sacensības šosezon tiks aizvadītas gan tradicionālajās Rietumeiropas trasēs, gan arī nākamajā nedēļā viens posms notiks Siguldā, tomēr tajā Priedulēna nedrīkstēs piedalīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi