Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Brāļu Šicu vecmāmiņa Lilija puikām audīs segas ar olimpiskajiem riņķiem

“Nervozēšana mājās ir daudz smagāka, nekā tad, kad esi uz vietas trasē,” saka kamaniņu braucēju Jura un Andra Šicu tēvs Jānis, kurš, sekojot līdzi dēlu un pārējo sportistu gaitām Vistleras kamaniņu trasē, nav gulējis jau divas diennaktis. Televīzijas tiešraidē brāļiem līdzi juta visa ģimene - māte, tēvs un māsa.

Jura un Andra izcīnītā sudraba medaļa Jānim Šicam sagādājusi lielu prieku. Viņš atzīst, ka ģimene klusībā cerējusi uz lieliem panākumiem. “Viņi negribēja, lai to reklamē. Citādi, ja tu uztaisi ažiotāžu, bet nesanāk, tad tevi pēc tam aplej ar šmucspaini,” saka Jānis. Viņš stāsta, ka brāļi sportiskajā attīstībā katru gadu gāja uz priekšu, tādēļ rezultāts ir likumsakarīgs. Vēl pirms sacensību sākuma olimpisko noskaņojumu Jānim pilnība “nosita” Gruzijas kamaniņu sportista bojāeja, tādēļ bijis psiholoģiski smagi sekot līdzi dēlu startiem. Jānis saka, ka ir normālas trases un ir nenormālas trases, pie kurām pieskaitāma arī trase Vistlerā. Tādēļ, viņaprāt, organizatoru lēmums pārcelt startu zemāk bijis prātīgs. Viņš gan uzsver, ka Jurim un Andrim patīk tieši tās asās un ātrās trases: "Viņiem gan Turīnas olimpiskā trase iepatikās, gan šī jau no paša sākuma.”

Savukārt brāļu Šicu vecmāmiņa Lilija par izcīnīto medaļu sola mazbērniem noaust tautiskas segas ar olimpiskajiem apļiem, noskaidrojusi aģentūra LETA.

"Man ir tāda doma - noaust divas vienādas segas, uz kurām būtu olimpiskie apļi - zils, dzeltens, melns, zaļš un sarkans," aģentūrai LETA sacīja L.Šica.

Olimpiešu vecmāmiņa pauda prieku par mazdēlu panākumiem un pauda cerību, ka valsts pienācīgi novērtēs brāļu Šicu iegūto otro vietu Vankūveras olimpiādē.

Gandarījumu par kamaniņbraucēju Andra un Jura Šicu panākumiem pauda arī viņu tēvabrālis, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics, kurš savulaik pats nopietni nodarbojies ar slēpošanu. "Malači zēni," sacīja Šics.

(papildināta ar vecmāmiņas un Mārtiņa Šica teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi