Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Brazīlijas futbolisti apspēlē Kotdivuāru un iekļūst Pasaules kausa astotdaļfinālā

Brazīlijas futbola valstsvienība pēc ne pārāk pārliecinošā snieguma Pasaules kausa izcīņas pirmajā spēlē svētdien apliecināja, ka ir vieni no galvenajiem finālturnīra favorītiem, pārliecinoši ar 3:1 pieveicot Kotdivuāras izlasi. Līdz ar šo panākumu Brazīlijas futbolisti vēl pirms grupu turnīra pēdējās kārtas nodrošinājuši vietu astotdaļfinālā.

Jau pašā spēles sākumā pirmo reizi briesmās bija Kotdivuāras izlases vārti. Redzot, ka patālu no vārtiem  izgājis āfrikāņu vārtsargs Barī, Robinju centās pārcelt viņam bumbu pāri, taču mazliet kļūdījās.Abas komandas centās meklēt laimi uzbrukumā, taču līdz pirmajai reālai vārtu gūšanas iespējai bija jāgaida puse pirmā puslaika. 25.minūtē Kakā izdarīja ideālu piespēli Luišam Fabianu, un brazīliešu uzbrucējs spēcīgi sita vārtu tuvajā augšējā stūrī – 1:0.Pēc zaudētajiem vārtiem Kotdivuāras futbolisti kādu brīdi izskatījās apjukuši un uzbrukumā neko prātīgu izveidot nespēja, kaut arī aizsardzībā joprojām darbojās disciplinēti, un arī brazīliešiem cerību uz otro vārtu guvumu nebija.Pirmā puslaika beigās Brazīlijas izlases vārti tika apdraudēti ar dažiem ne pārāk bīstamiem tālsitieniem.Drīz pēc pārtraukuma, nodemonstrējot īstu brazīliešu futbola “sambu” pie soda laukuma līnijas, apspēlējot trīs Kotdivuāras komandas aizsargus, Luišs Fabianu panāca 2:0. Tiesa, meistarstiķu laikā bumba gan skāra viņa roku, un vārtus nevajadzēja ieskaitīt.

Tūlīt pat līdz tam labākā iespēja mačā bija gan Didjē Drogbā, gan visai viņa komandai – bumba pēc tēmēta sitiena ar galvu aizlidoja garām līdz ar vārtu stabu. Uzreiz pēc tam it kā ļoti apņēmīgi spēlē no rezervistu soliņa iesaistījās Žervinju.

Taču pēc otro vārtu guvuma Brazīlijas futbolisti sāka spēlēt brīvi un atraisīti un ātri vien panāca 3:0. Pēc ideālas Kakā piespēles soda laukumā Elanu atlika tikai pielikt kāju bumbai. Diemžēl vēl pēc brīža trešo vārtu autors tika nomainīts savainojuma dēļ.

Ar brīžam diezgan parupju spēli Kotdivuāras futbolistiem izdevās piebremzēt brazīliešu ofensīvu, un 79.minūtē Didjē Drogbā pēc teicamas Jaja Ture piespēles ieraidīja bumbu Žulio Sezara vārtos. Izskaņā Kotdivuāras izlasei bija vēl divas nesliktas iespējas gūt vārtus, un brazīliešu vārtsargam nācās demonstrēt visu savu meistarību.

Ieapaidu par saistošo spēli tās izskaņā sabojāja superzvaigznes Kakā nesavaldība, dažu minūšu laikā nopelnot divus brīdinājumus, un vairāki asi konflikti, kas teju pārauga dūru cīņās.

Otrā G grupas otrās kārtas spēle Portugāle –  Ziemeļkoreja notiks pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pasaules kausa izcīņa, G grupa

Brazīlija – Kotdivuāra 3:1 (1:0)

Vārti: Luišs Fabianu (25., 51.), Elanu (62.) – Drogbā (79.)
Brīdinājumi: Kakā - Tjenē, Keita, Tiotē
Noraidījums: Kakā (88.)
Statistika: sitieni pa vārtiem (vārtos) - 12 (6) : 10 (4), pārkāpumi - 17:23, aizmugures - 0:2, stūra sitieni - 4:3, bumbas kontrole - 56% : 44%.

Brazīlija: Žulio Sezars, Maikons, Lusiu, Žuans, Bastušs, Melu, Žilbertu Silva, Elanu (Alvešs, 67.), Kakā, Robinju (Ramirešs, 90.), Luišs Fabianu
Kotdivuāra: Barī, Ebue (Romariks, 72.), K.Turē, Demels, Tjenē, Zokora, J.Ture, Tiote, Kalu (Keita, 68.), Drogbā, Dindans (Žervinju, 54.)
Galvenais tiesnesis: Stefans Lanoī (Francija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi