Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bricis uzvar stafetes posmā, Latvijai - 7.vieta

Latvijas biatlonisti ceturtdien Oberhofā (Latvija) sasniedza labāko rezultātu stafetē pēdējo gandrīz septiņu gadu laikā, Pasaules kausa posmā izcīnot augsto 7.vietu. Turklāt pēc otrā posma Latvijas komanda bija pirmajā vietā.

* UZZIŅA - Latvijas biatlonistu visu laiku labākie panākumi stafetē

Pirmo posmu veica Edgars Piksons. Lai gan pa reizei netrāpīja mērķī katrā šautuvē, tomēr slēpoja ļoti veiksmīgi un stafetes maiņā atpalika no līdera tikai 15,0 sekundes.


Kā otrais trasē devās Ilmārs Bricis un ātri vien noķēra bēgļus. Pirmajā šautuvē noguldījis visus mērķus, Bricis izvirzījās otrajā pozīcijā aiz francūža Vinsenta Defransē 7,7 sekunžu attālumā. Pamazāk Bricis, Pinters un Graiss noķēra līderi. Šautuvē kā pirmais ieslēpoja Bricis, sašāva visus mērķus (konkurentiem tik labi neveicās) un atstāja šautuvi 18 sekundes priekšā pārējiem.

Līdz finišam konkurenti mazliet iedzina līderi un samazināja starpību līdz 9,3 sekundēm. Kaspars Dumbris tika drīz vien noķerts, taču konkurenti nesteidzās latvieti apdzīt. Ar Dumbri priekšgalā līderu kvintets sasniedza šautuvi. Sāncenši divreiz lielākā tempā sašāva mērķus, precīzs bija arī latvietis, taču zaudēja līderim Svendsenam (Norvēģija) jau 27,2 sekundes. Pirms šaušanas stāvus viņš atpalika jau vairāk nekā minūti. Lai gan sašāva visus mērķus, slēpojums nebija tik ātrs un viņu apsteidza arī Krievijas sportists Ustjugovs.

Pēdējo posmu veica Kristaps Lībietis. Čudovs strauji atrāvās, tādēļ atlika vien cīnīties par vietu sešiniekā. Pirmajā šautuvē viņš trāpīja visos mērķos un bija priekšā Šveicei 17 sekundes. Pēdējā ugunslīnijā Lībietis ieslēpoja reizē ar šveicieti, sašāva visus mērķus un saglabāja sesto vietu, taču spēka vairs nebija daudz un strauji atpalika no šveicieša.

Uzvaru svinēja Norvēģijas kvartets, kura rindās pēdējo posmu veica Ole Einars Bjerndālens. Francija atpalika par 27,4 sekundēm, bet trešo vietu spraigā cīņā izcīnīja sacensību saimnieki vācieši. Latvija atpalika mazliet vairāk nekā trīs minūtes.

Piektdien sprintā sacentīsies dāmas, bet sestdien - kungi. Svētdien notiks sacensības ar kopējo startu gan kungiem, gan dāmām.

x x x

Pasaules kausa posms biatlonā
Oberhofa, Vācija

4x7,5 km stafete kungiem
1. Norvēģija 1.17:03,35
2. Francija +27,4 s
3. Vācija +42,2 s
4. Austrija +47,6 s
5. Krievija +2:02,8
6. Šveice +2:47,4
7. Latvija +3:01,6
8. Ukraina +3:39,3

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņai


* UZZIŅA - Latvijas biatlonistu visu laiku labākie panākumi stafetē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi