Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Briedis: Ceru uz labvēlīgu zvaigžņu stāvokli titulcīņas vakarā

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, kurš piektdien Liepājā aizvadīs titulcīņu par vakanto pasaules čempiona jostu Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā otrajā smagajā svarā, gaidāmajam duelim jūtas labi sagatavojies un cer uz labvēlīgu zvaigžņu stāvokli cīņas vakarā.

Brieža pretinieks piektdienas duelī būs 37 gadus vecais čehs Ļubošs Šuda. Cīņa notiks Bigger's Better komercturnīra posma ietvaros, kur Latviju pārstāvēs Latvijas smagsvaru čempions Edgars Kalnārs, turklāt posma cīņas un Brieža dueli translēs kanāls Eurosport.

"Gatavošanās piektdienas cīņai noritēja ļoti veiksmīgi. Visu ieplānoto esam paveikuši, tāpēc tagad ceru uz labvēlīgu zvaigžņu stāvokli piektdienas vakarā," preses konferencē izteicās Briedis. "Ļoti priecājos, ka lielākā daļa biļešu jau ir pārdotas, kas sola lielu līdzjutēju atbalstu. Man šajā karjeras posmā tas ir ļoti svarīgs faktors."

Gan Briedis, gan Šuda pauda, ka sportisti ir ļoti pagodināti cīnīties par šo čempiona jostu, kas gan nav starp četrām prestižākajām boksa pasaulē. Aiz vadošajiem četriem tituliem ir vēl septiņas starptautiski atzītas pasaules čempiona jostas, viena no kurām ir arī IBA versijā. Tikai tiekot pie kādas no šīm septiņām jostām un piesakot sevi 12 raundu cīņā, sportists var pretendēt uz cīņu par kādu no četrām prestižākajām jostām.

"Gatavošanās posmā esmu skatījies tikai vienu Šudas cīņu pret vienu no maniem bijušajiem sparinga partneriem," pastāstīja Briedis. "Viņš ir fiziski ļoti spēcīgs bokseris, kurš mīl cīņas gaitā daudz iet uz priekšu. Cenšas spēcīgi un agresīvi cīkstēties. Mums ir savs plāns, pie kura esam strādājuši treniņos, un pie tā pieturēsimies. Neko jaunu šeit izdomāt nevar."

Šuda karjeras laikā ticis pie 30 uzvarām, no kurām 22 gūtas ar nokautu, vienreiz cīnījies neizšķirti un piedzīvojis septiņus zaudējumus. Čehs 2003.gadā kļuva par Pasaules Boksa asociācijas (WBA) interkontinentālo čempionu, 2006.gadā par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) interkontinentālo čempionu, bet pirms trim gadiem arī par Eiropas Boksa savienības (EBU) čempionu smagsvariem.

"Esam ļoti pagodināti pārraidīt šo tilucīņu. Šis notikums mums sagādā milzu lepnumu," pauda pasākuma vadītājs un Eurosport pārstāvis Žans Filips Lustiks. "Briedis Eiropā ir ļoti labi zināms bokseris, bet Šuda viņam ir teicams pretinieks. Briedis pēdējā laikā demonstrējis ļoti iespaidīgu sniegumu, tāpēc ceram, ka Latvija ar lielu godu spēs uz vakaru būt visas Eiropas boksa pasaules centrs."

"Briedis 2010.gada maijā tieši Bigger's Better turnīrā sāka savu ceļu pa profesionālā boksa kāpnēm, tāpēc esam ļoti lepni, ka mūsu audzēkņi spējuši izaugt līdz titulcīņas līmenim," piebilda komercturnīra prezidents Žans Kristofs Kuržs.

Savā profesionālajā karjerā, ieskaitot cīņas Bigger's Better sacensībās, Briedis ir uzvarējis 21 cīņā, 14 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvaru kategorijas, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru. Cīņa notiks pēc 12 raundu formulas.

Šī būs pirmā reize, kad Eurosport pārraidīs titulcīņu par IBA versijas jostu.

Turnīrs un Brieža cīņa norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā. Bigger's Better turnīra sākums paredzēts plkst.21, bet titulcīņa norisināsies pēc tā beigām.

Kā ziņots, Bigger’s Better ir populārākais boksa komercturnīrs vecajā kontinentā, ko lielā mērā nodrošina tā visu posmu tiešraides Eurosport kanālā, tādējādi turnīra posmiem sasniedzot 120 miljonu mājsaimniecību visā pasaulē. Liepājā norisināsies turnīra trešās sezonas noslēdzošais, astotais, posms pirms superfināla.

Bigger's Better komercturnīrā astoņi bokseri sacentīsies par galveno balvu - 15 000 ASV dolāriem (7800 latiem) un vietu superfinālā. Bez Kalnāra sacensībās piedalīsies polis Pšemislavs Stepjens, Eidžens Bušmillers no Vācijas, rumānis Ilians Ilje, Lietuvas pārstāvis Sergejs Maslobojevs, ukrainis Dmitrijs Bezuss, Beļģijas pārstāvis Tambve Džeko un Aleksandrs Kartozija no Gruzijas.

Kā zināms, pagājušās sezonas Bigger's Better finālposms notika Rīgā, bet par uzvarētāju toreiz kļuva tieši Briedis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi