Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Briedis esot pret karadarbību, taču joprojām "nenostājas nevienā pusē"

Latvijas bokseris Mairis Briedis vietnē Instagram publicētajā video uzsver, ka ir pret karu, taču Krievijas izraisītā kara Ukrainā saistībā turpina paust viedokli, ka "nenostājas nevienā pusē".

Jau ziņots, ka pirmdien Briedis sociālajos tīklos publicēja ierakstu, kurā Krievijas izraisītajā karā Ukrainā "nenostājas nevienā pusē" un vaino medijus karadarbības, viņaprāt, nepareizā atspoguļošanā.

Boksera ieraksts izraisīja plašu kritiku un otrdien Briedis vietnē "Instagram" publicēja video, kurā paskaidro, ka viņš joprojām nevēlās nostāties nevienā pusē, taču vairākkārt uzsver, ka ir pret karadarbību vispār. Briedis pauž, ka ne šoreiz, ne pirmajā publikācijā nav vēlējies izteikt nekādus paziņojumus, jo viss, ko viņš pateiks, tiks vērsts pret viņu pašu.

"Esmu Latvijas pusē, bet, ja runa iet par to, kas notiek Ukrainā un Krievijā, tad esmu pilnībā pret to, kas notiek," uzsvēra bokseris. "Pret to, ka maniem paziņām, draugiem, bokseriem ir jākaro mūsu laikā. Esmu pret to, ka notiek šī vardarbība un viņiem ir jāaizstāvas, jācīnās par savu ģimeni un bērniem."

"Es esmu pret tiem, kas karo un, kuri liek karot, esmu pret to, jo tas ir trakākais, kas var notikt uz mūsu pasaules," turpina bokseris. "Bet es arī negribu visus krievvalodīgos likt vienā katlā."

Briedis arī daļu vēstījuma saka krievu valodā, izsakot atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem. "Vēlu Ukrainas tautai spēku, izturību. Jūs vienmēr sevi parādāt no labākas puses, ceru ka tas beigsies pēc iespējas ātrāk," saka bokseris.

Vēstījuma beigās Briedis piebilst, ka politiķu un ministru darbs ir izteikt viedokli par jomām, kurās viņi ir kompetenti. "Mums tam ir domāti politiķi un ministri, lai viņi izteiktu savu viedokli, tāpēc neprasiet no manis viedokli, jomā, kuru es līdz galam nepārzinu," stāsta sportists.

Briedis, kurš aizpērn tika atzīts par gada labāko sportistu, iepriekš saņēmis arī sabiedrības nosodījumu par to, ka sociālajos tīklos dalās ar Baltkrievijas pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko un vakcīnskeptiķu video.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi