Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Briedis nākamo cīņu aizvadīs pret mazpazīstamu franču bokseri Delorjē

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu, kas notiks Pasaules boksa supersērijas fināla ietvaros, aizvadīs pret mazpazīstamu francūzi Brandonu Delorjē, trešdien paziņoja rīkotāji.

Abu sportistu divcīņa notiks 21.jūlijā Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kad gaidāms arī supersērijas fināls pirmajā smagajā svarā starp ukraini Oleksandru Usiku un krievu Muratu Gasijevu.

Brieža un Delorjē cīņa kalpos kā iesildošā supersērijas finālam. Teorētiski latvietis ir arī kā šīs cīņas rezervists, tomēr maz ticams, ka viņš tiks pie iespējas cīnīties par galveno balvu.

Savas karjeras laikā 25 gadus vecais Delorjē 13 cīņās guvis 11 uzvaras, bet tikai vienu ar nokautu, vienreiz cīnījies neizšķirti un vienreiz zaudējis.

Tikmēr 33 gadus vecais Briedis 24 cīņās guvis 23 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu.

"Nevaru vien sagaidīt, kad atkal varēšu iziet ringā," supersērijas rīkotāji citē Brieža teikto. "Domāju, ka 21.jūlija vakars būs lielisks brīdis visiem boksa faniem."

Savukārt Delorjē nekautrējās izteikt atzinīgus vārdus latvietim.

"Esmu ļoti priecīgs, ka varēšu doties uz Krieviju un varēšu cīnīties pret tik augstas klases pretinieku, kāds ir Mairis Briedis. Uz Maskavu dodos, lai uzvarētu," uzsvēra Delorjē.

Janvāra beigās Briedis pēc skaistas 12 raundu cīņas Arēnā Rīga Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuva par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Pirms tam ceturtdaļfinālā Briedis dzimtenē pārspēja kubieti Maiku Peresu.

Finālā Usiks tiksies ar Gasijevu, kurš ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempions.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Sākotnēji boksa supersērijas fināls, kuram rezervists ir Briedis, bija ieplānots 11.maijā Saūda Arābijā, bet Usika traumas dēļ tas tika pārcelts uz vasaru.

Top komentāri

NAV VIENALGA
N
Ja Gasijevs ir krievs, tad es esmu lietuvietis!
ak jel
a
Čīčas līmeņa bokseris sarunāts par maisu.
nekauņa
n
no krieviem bail ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi