Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Briedis par Dortikosu: Ceru, ka pretinieks nav balamute

Latvijas bokseris Mairis Briedis trešdien preses konferencē pirms 21.martā gaidāmā Pasaules boksa supersērijas fināla Rīgā ar kubiešu bokseri Junielu Dortikosu uzsvēra labos laika apstākļus, kas ļauj gatavoties cīņai Rīgā, kā arī solīja izdarīt visu, kas ir viņa spēkos, lai finālcīņu aizvadītu labākajā sportiskajā formā un nepalaistu garām iespēju izcīnīt vērtīgās finālcīņas trofejas.

WBSS otrajā sezonā cīņa Rīgā būs fināls pēdējā no sezonas trim svara kategorijām. Preses konference notika divus mēnešus pirms Arēnā Rīga ieplānotās finālcīņas.

"Briedis un Dortikoss ir šā brīža divi labākie bokseri krūzeru svara kategorijā, divi divkārtējie pasaules čempioni. Un 21.martā notiks cīņa par vērtīgāko balvu šobrīd - Muhameda Ali vārdā nosaukto kausu. Latvija varēs būt lepna, ka Rīgā ir notikusi tāda cīņa," vēlreiz mača nozīmi izcēla supersērijas promouters Kalle Zauerlands.

"Jau pagājušajā gadā mēs WBSS finālos redzējām divas vēsturiskas cīņas, par kurām runās mūsu bērni, vairākas paaudzes. Svarā līdz 53,5 kilogramiem fināls Tokijā 2019.gada novembrī starp japāni Naoju Inoui un filipīnieti Nonito Donajri noteikti bija labākā pagājušā gada cīņa pasaulē un ir bijusi viena no labākajām pēdējos desmit gados. Tāpat svarā līdz 63,5 kilogramiem fināls Londonā The O2 Arena ar 19 000 skatītāju vietām mēnesi pirms tam skatītājiem nelika vilties," WBSS izšķirošo cīņu šarmu attēloja Zauerlands.

Viņš solīja 21.martā karu, ne cīņu, izteica cerību, ka biļetes, kuras oficiāli sāk tirgot trešdien, tiks pārdotas, ja ne dažās stundās, tad dienās, un dalījās atmiņās, ka savulaik, ierodoties Rīgā, minējis, ka grib pārvērst šo vietu par Eiropas Lasvegasu.

Kubas bokseris pēc ierašanās Rīgā 21.janvārī bija nedaudz miegains, jo laika zonu starpība starp Maiami ASV, no kurienes kubietis sāka ceļojumu, ir septiņas stundas.

"Pirmkārt, pateicos par iespēju būt šeit. Paldies visiem, kas man ir palīdzējuši šeit nokļūt. Kopš iepriekšējās cīņas Rīgā (jūnijā WBSS pusfinālā ar amerikāni Endrjū Tabiti) jūtos šeit kā mājās. Cīņa nebūs viegla. Atnāciet uz to, un jūs saņemsiet dāvanu," kubietis, kurš tiek saukts par Nokautu ārstu, deva mājienu par vēl vienu nokautu.

"Man būs gods cīnīties par Muhameda Ali vārdā nosaukto balvu un vest to līdzi uz mājām pēc tam, kad būšu nokautējis Briedi," kubiešu bokserim nebija ne vismazāko šaubu par savu uzvaru gaidāmajā mačā.

"Domāju, ka tā būs laba cīņa, jo pretinieks ir spēcīgs," par finālu teica Briedis, kurš atzīmēja, ka pēc aiziešanas no policijas viņš boksam var koncentrēties simtprocentīgi, kā arī uzsvēra teicamos laika apstākļus Rīgā, kas ļauj gatavoties cīņai uz vietas, tai skaitā svaigā gaisā.

"Ceru, ka pretinieks nav balamute," mājienu uz vakardienas izteikumiem, ka kubietis latviešu bokseri finālā nokautēs, deva Briedis, turpinot ar humoru. "Gatavoties palīdz spēcīga komanda. Man svarīgi ir, ka cīņa notiks Rīgā. Tas gan uzkrauj plecos papildu atbildības nastu, gan dod papildu motivāciju. Dortikoss solīja dāvanu ringā nokauta veidā, bet man savulaik bija iesauka traumatologs. Tad jau būsim ringā divi ārsti. Galvenais, lai kubietis neaizmirst paķert līdzi savu pasaules čempiona jostu."

"Līdzjutējiem tie būs lieli svētki, bet mums tas ir smags darbs. Kurš būs labāk izpildījis savu mājasdarbu, tas arī uzvarēs," prognozēt cīņas iznākumu Briedis neņēmās.

Viņš minēja, ka  svarīga ir katra cīņa, bet šī būs viena no svarīgākajām viņa boksera karjerā. Cīņas likme būs pasaules čempiona josta Starptautiskās boksa federācijas (IBF) versijā, kā arī Muhameda Ali vārdā nosauktā balva. Tāpēc "muļķīgi būtu cīņai gatavoties vieglprātīgi."

Gadījumā, ja kāds no abiem bokseriem nevarēs piedalīties 21.marta cīņā, WBSS ir rezerves varianti: "Mums ir rezerves bokseri. Kad ierobežotā laikā ir jāaizvada trīs cīņas un sportisti ir tuvu savu maksimālo spēju robežai ne tikai cīņās, bet arī treniņos, savainojumi nav reta parādība. Arī pirmās WBSS sezonas laikā visi četri pusfinālisti bija savainoti."

Preses konferencē par godu WBSS finālcīņai pēc diviem mēnešiem Arēnā Rīga piedalījās ne tikai divi šobrīd par pasaulē labākajiem krūzeru vai pirmā smagā svara (līdz 90,7 kilogramiem) bokseriem uzskatītie - latvietis Mairis Briedis un Maiami dzīvojošais kubietis Juniels Dortikoss, bet arī viņu menedžeri, attiecīgi Raimonds Zeps un Luiss Fonseka, un WBSS promouters Kalle Zauerlands.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Divus gadus jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi