Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brieža pretinieks Dortikoss: Cilvēki un fani Latvijā ir apbrīnojami

Latvijas vadošā boksera Maira Brieža Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināla pretinieks Juniers Dortikoss nevarot vien sagaidīt, kad vēlreiz varēs doties uz Rīgu, sarunā ar sacensību organizatoriem teica kubietis.

"Rīgā jūtos kā mājās," Floridā notikušajā sarunā pauda Dortikoss. "Cilvēki un fani Latvijā ir apbrīnojami. Jūnijā pusfināla cīņā jutu atbalstu, bet finālā neceru, ka būšu viņu mīlulis, jo spēkošos pret vietējo varoni Briedi."

"Taču uzskatu, ka Latvijas fani mani ciena un zina, uz ko esmu spējīgs. Latvieši ļoti labi izprot boksu."

Bokseris arī atklāja, ka vēl iepriekš karjerā tik smagu sagatavošanās procesu viņš nav aizvadījis.

"Trenējos smagāk nekā jelkad, tāpēc nevaru sagaidīt atgriešanos ringā," pauda kubietis. "Nekas nav labāks kā cīņa izpārdotā arēnā par Muhameda Ali trofeju. Fani noteikti var cerēt uz vēsturisku cīņu, kas boksa grāmatās tiks dēvēta par klasiku."

Lai arī Kubas bokseris, kurš lielākoties trenējas ASV, paudis cieņu un pozitīvu attieksmi pret Latviju un tajā dzīvojošajiem boksa faniem, iepriekš viņš nekautrējās teikt, ka nokautēs Briedi finālcīņā.

Tikmēr WBSS promouters Kalle Zauerlands priecājās, ka biļetes uz cīņu tiek izķertas zibens ātrumā. "Biļetes uz finālu izpērk ļoti ātri. Nešaubos, ka arēna būs pilna. Visas lētākās biļetes jau ir izpirktas, bet tagad pārdošanā nonākušas pēdējās ieejas kartes," pauda promouters. "Nevaram paredzēt cīņas iznākumu, bet skaidrs, ka atmosfēra arēnā būs iespaidīga."

Fināla mačs starp abiem bokseriem paredzēts 21.martā Arēna Rīga.

WBSS otrajā sezonā cīņa Rīgā būs fināls pēdējā no sezonas trim svara kategorijām.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Divus gadus jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

 

Top komentāri

Zinetulla
Z
Dartikoss ir foršs , bet kautrēties diez vai vajag , jo katrs bokseris cīnās par nokautu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi