Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brieža treneris Šiholajs: Esam nolēmuši pāriet uz smagsvariem

Latvijas vadošā boksera Maira Brieža treneris Dmitrijs Šiholajs izdevuma Sporta Avīze februāra numurā apstiprinājis, ka viņa audzēknis nolēmis pāriet uz smagsvariem.

"Šobrīd esam nolēmuši pāriet uz smagsvariem un pamēģināt sevi tur. Būs interesanti. Mairis smagsvaros savulaik jau ir cīnījies. Viņam šajā kategorijā jau ir astoņas cīņas un viņš zina, ko tas nozīmē. Galvenais, ka viņš to vēlas pats," pastāstīja treneris.

Jau vēstīts, ka Covid-19 izslimojušais Briedis nesen intervijā žurnālam The Ring atklāja, ka cer uz atgriešanos ringā marta beigās,

Briedis septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla The Ring jostu.

Šiholajs sarunā ar Sporta Avīzi norādīja, ka trenerim lēmums pāriet uz smagsvariem maina daudz. "Tas noteikti ir pavisam citādāks darbs gan no taktiskā, gan gatavošanās un treniņu viedokļa, bet man ļoti patīk apgūt sfēru, kurā strādāju. Šobrīd ļoti dziļi pētu, kā pareizi sagatavot sportistu smagsvaru cīņām. Tās ir pavisam citas slodzes, citi svari, cits uzturs. Ļoti daudz nianšu. Svarīgi panākt, lai pēc svara pieauguma viņš nekļūtu lēnāks un nepazaudētu savas priekšrocības, ar kurām izcēlies pirmā smagā svara kategorijā."

Brieža treneris arīdzan neslēpj, ka komanda uzmanīgi seko līdzi ukrainim Oleksandram Usikam, kurš sagādājis Latvijas bokserim līdz šim vienīgo zaudējumu karjerā, pēc tam pats pārejot uz smagsvariem. "Sekojam līdzi arī tam, kā viņam veicas. Pirmām kārtām jau tāpēc, ka man kā trenerim gribas, lai Mairim būtu iespēja viņam revanšēties un šo jautājumu noslēgt jau manā vadībā. (Smejas.) Es pat teiktu, ka esmu pārliecināts, ka Mairis tiks pie šīs cīņas un mēs to uzvarēsim. Lai Usiks tam pamazām jau gatavojas!"

Visu plašo interviju ar treneri Šiholaju, kura audzēknis ir arī pēdējā laikā panākumus guvušais Ričards Bolotņiks, lasiet izdevuma Sporta Avīze februāra numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi