Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Čehiju pārstāvošais Latvijas šahists Igors Rausis pieķerts krāpjoties

Čehiju pārstāvošais lielmeistars no Latvijas sarūpējis augstākā līmeņa skandālu šaha pasaulē, krāpjoties šaha spēles laikā. Kā ziņo Starsbūras turnīra organizatori, tad 58 gadus vecais lielmeistars turnīra laikā pieķerts tualetē, izmantojot mobilo telefonu.

Kā zināms, tad šobrīd jebkuram ir pieejama šaha spēles mobilā lietotne, kura ļautu apspēlēt pat pasaules šaha čempionu. Par Igora Rauša iespējamo krāpšanos runas klīda jau pirms šī notikuma, jo lielmeistariem šādā cienījāmā vecumā parasti spēles stiprums samazinās, taču Rausim pēdējos 5-6 gados izdevās būtiski kāpināt reitingu, pakāpjoties pat līdz 56. pozīcijai starp pasaules spēlētājiem.

Šobrīd nav pieejama precīza informācija, kādam tieši nolūkam lielmeistars izmantojis mobilo telefonu, taču turnīros ir aizliegts tālruni izmantot jebkādā veidā. Pats lielmeistars Rausis jau izteicies, ka šis ir punkts viņa šaha karjerai.

Tikmēr Latvija ir pasaules šaha pasaules uzmanības centrā arī pozitīvā gaisotnē – ar Nacionālajā bibliotēkā notiekošo FIDE World Chess Grand Prix turnīru. Ceturtdien Melngalvju namā notika svinīgā turnīra atklāšana, kurā visi turnīra dalībnieki knapi spēja sastāties uz skatuves. Viegli neklājās arī pasākuma vadītājiem, kuriem grūtības sagādāja izrunāt eksotiskos Azerbaidžānas, Francijas, Ķīnas un Polijas pārstāvju vārdus un/vai uzvārdus. Ja šaha turnīra dalībnieki no Melngalvju nama pazuda faktiski uzreiz pēc oficiālās daļas, tad palikušie viesi uzkavējās ilgāku laiku, mielojoties ar viena no sponsora Belugas produkciju. Šoreiz tās nebija zivis, bet gan 40 grādus stiprs alkoholisks dzēriens.

Piektdien sākusies turnīra pirmā dienā, un īstu paraugcīņu jau paspējuši aizvadīt Svidlers (Krievija) un Duda (Polija), cīnoties līdz plikiem karaļiem – situācija, kad uz galdiņa palika tikai abu pretinieku karaļi, un cīņa beidzās neizšķirti.

Nopietnākās cīņas turnīrā notiks sestdien, kad tiks noskaidrots, kuri spēlētāji cīnīsies tālāk par 24 000 eiro lielo naudas balvu turnīra uzvarētājam.

 

Top komentāri

Smits
S
. . . bet par pašu faktu, ka nobildēts tualetē !!! vajadzētu tā kā patiesāties :))
E
E
Cik neatbilstošs virsraksts. “Krāpjoties”!? Nē! “Manīts lietojam mobili telefonu, kas nav atļauts.” Varbūt lasīja Dienas ziņas
Seska Smaka
S
Gan jau ka zvanija zēzēes šahistei un vaicāja kur labāk prēmiju iztērēt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi