Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cīkstone Grigorjeva savainojuma dēļ nepiedalīsies Eiropas čempionātā

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva traumas dēļ nepiedalīsies nākamnedēļ gaidāmajā Eiropas čempionātā, aģentūrai LETA atklāja sportistes treneris Armands Zvirbulis.

Grigorjeva janvāra vidū nepārvarēja ceturtdaļfinālu turnīrā, kurā tika krāti punkti cīņā par augstāku pozīciju starp izsētajiem sportistiem 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Nometnē pirms turnīra Itālijā, viņa pirmajā dienā neveiksmīgi krita un satraumēja rokas delnu. Treniņi notiek pilnā sparā divas reizes dienā, jo atlase uz olimpiskajām spēlēm nav tālu, bet pilnvērtīgi cīnīties uz paklāja viņa šobrīd nevar," atklāja Zvirbulis.

Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs jaunās cīkstones Violeta Ponomarjova un Ramina Mamedova.

"Cik sportisti piedalās Eiropas čempionātā, tik sportisti drīkst pārstāvēt valsti olimpiskajā atlasē. Pateicoties Daugavpils Olimpiskā centra valdes locekļa Vladimira Šteinberga atsaucībai, jaunajai cīkstonei Mamedovai būs iespēja piedalīties Eiropas čempionātā. Mamedovai šogad būs svarīgāki starti savā vecuma grupā, taču tā būs laba pieredze," skaidroja Zvirbulis.

Eiropas čempionātā olimpiskās ceļazīmes netiek dalītas. Grigorjevai kvalificēties olimpiskajām spēlēm būs iespēja Eiropas atlases turnīrā, kas norisināsies martā Budapeštā, kā arī pasaules kvalifikācijas turnīrā, kas mēnesi vēlāk notiks Sofijā. 

"Traumai vajadzētu sadzīt nedēļu pirms starta. Anastasija var pārsteigt tad, kad no viņas mazāk to gaida," optimistisks ir Zvirbulis.

Daugavpiliete, kura pērn uzvarēja Eiropas spēlēs un izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā, piedalījusies divās iepriekšējās olimpiskajās spēlēs.

Vīru konkurencē Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs Ivars Samušonoks un grieķu-romiešu stila cīkstonis Aleksandrs Jurkjans. 2018.gada Eiropas U-23 čempionāta bronzas medaļnieks Alberts Jurčenko kontinenta meistarsacīkstēs nestartēs, taču viņš cīņai nav metis mieru.

"Jurčenko startē un gatavojas. Viņam bija neveiksmīgs gads, traumēja plecu un pēc operācijas atsāka trenēties, uzreiz saraujot arī krustenisko saiti. Neizdevās viņu saglabāt Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā. Federācijai nav tik daudz līdzekļu, bet, cik varēsim, tik mēģināsim palīdzēt. Viņš tomēr ir līderis starp puišiem," stāstīja Zvirbulis, kurš vienlaikus ir arī Latvijas Cīņas federācijas prezidents.

2020.gada Eiropas čempionāts cīņā norisināsies Romā no 10. līdz 16.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi